Volkswagen ar putea cumpăra divizia Huawei de mașini autonome

18.02.2022
Volkswagen ar putea cumpăra divizia Huawei de mașini autonome

Mașinile Volkswagen ar putea fi echipate cu tehnologie Huawei în curând, dacă zvonurile publicate în presa germană se dovedesc a fi adevărate. Conform Manager Magazin, VW China ar putea cumpăra divizia de mașini autonome Huawei, urmând a integra tehnologiile dezvoltate de compania chineză în mașinile sale. Această tehnologie a mai fost folosită în trecut pe mașinile chineze de la Arcfox.

Huawei ar putea să renunțe și la divizia sa de condus autonom către Volkswagen

În ciuda faptului că Huawei activează în spațiul auto de mai multă vreme, compania nu s-a arătat interesată de a dezvolta propriile mașini. Producătorul chinez a preferat mai degrabă să dezvolte soluții pe care să le vândă către alte companii, precum sisteme de infotainment care să comunice mai bine cu telefoanele sale, sau alte ansambluri „smart” din mașină. O divizie de condus autonom există în cadrul Huawei, însă soluțiile sale nu au fost încă implementate în mașini deja lansate.

Se pare însă că Volkswagen este în discuții cu Huawei pentru a cumpăra această divizie, probabil pentru a rămâne o companie competitivă în China. Încă din 2020, China este cea mai mare piață pentru VW, iar faptul că nu deține o soluție de condus autonom pentru această regiune ar putea reprezenta un dezavantaj, întrucât Geely are un parteneriat cu Baidu, iar Didi lucrează cu BYD pentru dezvoltarea de soluții de acest gen. Există deja o istorie între grupul VAG și Huawei, cele două companii anunțând un parteneriat pentru dezvoltarea de mașini autonomie Audi.

Încă nu știm valoarea acestei posibile achiziții, însă prețul ar putea fi foarte mare, având în vedere că Huawei a anunțat un buget de 1 miliard de dolari pentru această divizie în 2021, cu obiective de a avea o echipă de cercetători de 5.000 de persoane. Manager Magazin spune că ca negocierile sunt încă în desfășurare și că valoarea finală a tranzacției ar putea fi de „miliarde de dolari”.

Conform TechCrunch, VW China nu a dorit să comenteze asupra acestor informații.

sursa: Manager Magazin, TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult