Acționarii Twitter au aprobat vânzarea companiei către șeful Tesla, pentru 44 miliarde dolari

22.06.2022
Acționarii Twitter au aprobat vânzarea companiei către șeful Tesla, pentru 44 miliarde dolari
Foto: Profimedia Images

Urmând unor negocierii dure, în care șeful Tesla a pus la îndoială acuratețea cifrelor privind numărul de utilizatori Twitter, acționarii companiei au aprobat vânzarea Twitter pentru 44 miliarde dolari, cu 5% mai puțin decât oferta inițială primită.

Potrivit argumentelor aduse de Elon Musk, datele pe care s-a bazat oferta inițială de 46.2 miliarde dolari s-a bazat pe date eronate, publicate de actuala conducere Twitter fără a lua în considerare și numărul conturilor duplicat sau false (care nu sunt controlate de persoane reale), supraestimând astfel valoarea reală a companiei.

Totuși, în ciuda acceptului primit din partea consiliului de administrație al companiei, Musk este în continuare nemulțumit de structura tranzacției ce include împrumuturi cu marjă de dobândă foarte mare, care îi permit să împrumute echivalentul a până la 50% din valoarea acțiunilor sale Tesla. Astfel, preluarea Twitter devine un joc foarte riscant pentru Musk, deoarece dacă acțiunile Tesla folosite drept garanție pentru împrumut ar scădea sub un anumit nivel, Musk ar fi forțat să compenseze diferența de preț din averea proprie, în caz contrar riscând lichidarea forțată a acțiunilor Twitter.

Un alt motiv de îngrijorare pentru Elon Musk este dacă acceptul de vânzare vine sau nu cu sprijinul implicit al celorlalți acționari Twitter, fiind deja bine cunoscute antipatiile unora dintre aceștia față de miliardarul american.

Elon Musk a dezvăluit anterior că a rezervat pentru achiziția Twitter fonduri de aproximativ 21 de miliarde de dolari din averea proprie, diferența de 25.5 miliarde dolari venind din surse alternative (împrumuturi girate cu acțiunile deținute la companiile sale).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult