Twitter, oficial, în buzunarul lui Elon Musk pentru suma de 44 miliarde dolari

26.04.2022
Twitter, oficial, în buzunarul lui Elon Musk pentru suma de 44 miliarde dolari

După ce a cumpărat 9.1% din acțiunile Twitter, Elon Musk obține victoria pe care și-o dorea, sub forma unui acord final pentru preluarea integrală a companiei în condițiile ofertei propusă de el: 44 miliarde dolari, respectiv 54.2 dolari per acțiune .

„Oferta mea este cea mai bună pe care o pot face și dacă nu va fi acceptată voi fi nevoit să îmi reconsider poziția ca acționar”, a scris Musk într-o scrisoare trimisă președintelui companiei, Bret Taylor.

Deși confirmă planul de vânzare către șeful Tesla, acordul semnat este doar primul pas către vânzarea efectivă a companiei, proces care ar putea dura multe luni. Mai întâi, este necesar ca arbitrul pieței financiare din SUA, US Securities and Exchange Commission (SEC), să verifice temeinic legalitatea ofertei de achiziție și să încuviințeze tranzacția finală. Motivul este acela că oferta propusă de Elon Musk nu este pentru o simplă achiziție pe bursă, ci preluarea integrală a companiei de către o entitate privată, în urma căreia acțiunile Twitter vor fi delistate de pe bursă.

De nerefuzat, prețul per acțiune oferit de șeful Tesla este cu 38% peste valoarea de piață atinsă la ultima ședință de tranzacționare pe bursă.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Musk. „De asemenea, vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi funcții, lăsând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii. Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania. iar comunitatea de utilizatori să-l deblocheze”, a continuat el.

Elon Musk a dezvăluit că a rezervat pentru achiziția Twitter fonduri de aproximativ 21 de miliarde de dolari din averea proprie, diferența de 25.5 miliarde dolari venind din surse alternative (împrumuturi).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult