AMD se laudă cu deținerea unei cote de peste 50% din piața de procesoare premium

30.04.2020
AMD se laudă cu deținerea unei cote de peste 50% din piața de procesoare premium

Nu trebuie să fi mare specialist în studii de piață pentru a-ți da seama că vânzările de procesoare Intel nu au mers prea bine în ultima vreme, AMD reușind să demonteze în mare parte mitul supremației Intel pe partea de procesoare pentru PC. În mod remarcabil, succesul de care se bucură AMD nu este limitat la gama de buget, oferta de procesoare high-end fiind de departe cea mai profitabilă.

Fără prea multă modestie, AMD confirmă în cel mai recent buletin informativ adresat investitorilor că tocmai a încheiat 10 trimestre succesive de creștere, cota de piață a companiei la nivel global depășind pragul de 50% pe segmentul de procesoare premium.

„Câștigurile realizate de pe urma ofertei de procesoare adresate consumatorilor au crescut semnificativ de la an la an, cererea puternică pentru procesoare Ryzen aducând creșteri procentuale cu două cifre ale livrărilor realizate la prețul mediu de vânzare”, a spus CEO-ul Lisa Su într-o declarație adresată investitorilor. „Drept urmare, credem că am câștigat cota de piață pe segmentul premium de consum pentru al zecelea trimestru consecutiv.”

„Pe desktop, cererea generală pentru ultimele modele Ryzen 3000 și generația anterioară Ryzen 2000 a fost solidă, ambele continuând să aibă vânzări bune, împreună reprezentând peste 50% din vânzările de procesoare premium la nivel global ”.

Însă pentru viitorul imediat, riposta pregătită de Intel sub forma noii familii de procesoare Comet Lake-S ar putea pune unele probleme. Așteptate să fie prezentate oficial pe 30 aprilie, acestea promit frecvențe de până la 5.3GHz în modul boost și ar putea veni cu prețuri ceva mai competitive. Însă problema fundamentală rămâne: avem în continuare de-a face cu același proces de fabricație pe 14nm pe care Intel s-a bazat încă din anul 2014, limitările acestuia în ce privește eficiența consumului de energie și temperaturile atinse fiind bine cunoscute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult