Analiştii sunt optimişi în ceea ce priveşte smartwatch-urile, dar rezervaţi în privinţa dispozitivelor VR. INFOGRAFIC

22.02.2016
Analiştii sunt optimişi în ceea ce priveşte smartwatch-urile, dar rezervaţi în privinţa dispozitivelor VR. INFOGRAFIC

S-ar putea crede că dispozitivele VR sunt pe val, iar rata de adopţie a acestei tehnologii va creşte exponenţial în următorii ani. Samsung a lansat recent Galaxy S7 folosind ochelari pentru realitate virtuală, iar cercetătorii lucrează la metode pentru tratarea depresiei folosind dispozitivele VR. Totuşi, analiştii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte viitorul acestor tehnologii.

Firma de cercetare a pieţei Gartner estimează că în 2017 vor fi livrate 6 milioane de dispozitive VR, faţă de 0,14 milioane în 2015.

Creşterea este mare, dar nu impresionează dacă o comparăm cu cea prognozată pentru piaţa smartwatch-urilor. Gartner estimează că în 2017 vor fi livrate 66,7 milioane de ceasuri inteligente.

Infographic: Analysts Bullish on Smartwatches, Cautious on VR Breakthrough | Statista
You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult