Apple înregistrează încasări record de pe urma iPhone 11. Creşte producţia de telefoane cu 10%

29.01.2020
Apple înregistrează încasări record de pe urma iPhone 11. Creşte producţia de telefoane cu 10%

iPhone 11 pare să fie cel mai mare succes Apple din ultimii ani, întrucât în urma raportului de venituri pentru primul trimestru al anului fiscal 2020 (octombrie-decembrie 2019), compania raportează încasări record, depăştind chiar şi proiecţiile interne sau cele ale analiştilor economici. Cele mai mari venituri au venit de la divizia de dispozitive, însă şi serviciile au înregistrat creşteri în acea perioadă. Pentru perioada următoare însă, compania are aşteptări moderate.

Trimestrul 1 din anul fiscal 2020 al Apple a adus 91,8 miliarde de dolari în venituri, adică peste 1 miliard de dolari încasat în fiecare zi, cu un profit total net de 22,2 miliarde de dolari în această perioadă. Divizia de produse este de departe cea mai mare din cadrul companiei, numai aceasta reprezentând 79,1 miliarde de dolari, în timp ce divizia de servicii a încasat „doar” 12,7 miliarde de dolari în aceste trei luni. Dintre toate, iPhone reprezintă de departe cea mai mare parte a afacerilor Apple, cu peste jumătate din încasări.

Apple a vândut iPhone-uri în valoare de 56 de miliarde de dolari în numai trei luni, computere Mac Pro, Mac Mini, iMac şi MacBook în valoare de 7,2 miliarde de dolari, tablete iPad în valoare de 6 miliarde şi alte produse din categoria „Wearables, Home and Accessories” de 10 miliarde de dolari. În această ultimă categorie intră căştile AirPods, boxele HomePod şi accesoriile pentru toate dispozitivele lor: huse, încărcătoare, cabluri, adaptoare, etc.

La categoria servicii, Apple nu dezvăluie care sunt încasările pe fiecare categorie în parte, însă aici intră atât serviciile de suport, precum reparaţiile şi serviciile de asigurare AppleCare+, cât şi serviciile digitale precum iCloud, Apple Music, Apple News, Apple TV+ şi Apple Arcade.

Pentru trimestrul fiscal al doilea din 2020 (ianuarie-martie), Apple se aşteaptă la încasări între 63 şi 67 miliarde de dolari, în ton cu încasările din trecut pentru această perioadă. Întotdeauna, încasările pe trimestrul în care au loc sărbătorile de la sfârşit de an sunt mai mari decât în restul  anului.

Se pare însă că Apple se aşteaptă ca dispozitivele din gama iPhone 11 să se vândă mai bine decât era proiectat iniţial, comandând de la partenerii din China cu 10% mai multe unităţi pentru T2 şi T3 2020. Conform unui raport Nikkei, Apple a comandat 65 de milioane de unităţi iPhone 11 şi 15 milioane de unităţi iPhone 9 pentru prima jumătate a anului 2020. În 2019, compania a comandat în această perioadă 73 de milioane de unităţi. De altfel, Foxconn a anunţat că producţia de iphone nu va fi afectată de epidemia de coronavirus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult