Apple ocoleşte brevetele Qualcomm cu o schimbare de animaţie din iOS 12 [VIDEO]

20.12.2018
Apple ocoleşte brevetele Qualcomm cu o schimbare de animaţie din iOS 12 [VIDEO]

Pentru a putea vinde smartphone-uri în China, Apple a lansat rapid o actualizare pentru sistemul de operare iOS 12, care îl aduce la versiunea 12.1.2. Aceasta ar trebui să ocolească utilizarea tehnologiei brevetate de către Qualcomm, cu referire la modul în care funcţionează interfaţa de multitasking şi modul în care sunt redimensionate fotografiile. În timp ce în cadrul fotografiilor nu se văd diferenţe la suprafaţă, tot ceea ce face acest update este să schimbe animaţia de închidere a aplicaţiilor.

Primul clip care a ajuns pe internet cu noul software prezintă interfaţa de multitasking de pe un model iPhone din generaţiile X/XS/XR. Atunci când o aplicaţie este închisă, animaţia acesteia nu mai mişcă întreaga aplicaţie în sus pentru închidere, ci o comprimă până când dispare, asemeni unei „implozii”. Acesta este modul în care Apple crede că va scăpa de interzicerea vânzării telefoanelor pe teritoriul Chinei.

Desigur, reprezentanţii Qualcomm nu sunt mulţumiţi de această soluţie. Aceştia cer în continuare oprirea vânzărilor (Apple nu a încetat vânzările nici după hotărârea judecătorească) şi oprirea importurilor de iPhone-uri în China. Este curios însă cum Qualcomm se leagă de câteva brevete foarte puţin importante, care pot fi ocolite prin simple schimbări de animaţii, în timp ce tot scandalul a pornit de la brevete de monitorizare a energiei şi modul în care funcţionează antenele din telefoane. Momentan, niciun judecător nu a dat dreptate celor de la Qualcomm în acel conflict.

În acelaşi timp, Apple nu joacă tocmai „curat”. Compania şi partenerii săi au încetat să plătească licenţe pentru anumite brevete către Qualcomm, în ciuda faptului că le-au plătit în trecut.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult