Apple va deschide la Munchen un nou centru pentru dezvoltarea de microprocesoare

Autor: Aurelian Mihai 11.03.2021
Apple va deschide la Munchen un nou centru pentru dezvoltarea de microprocesoare

Apple își extinde capabilitățile pentru dezvoltarea de chipseturi și modem-uri 5G, finanțând deschiderea unui nou centru de cercetare în Munchen – Germania.

Vestea dată într-un comunicat oficial trasează un plan de investiții întins pe trei ani, noul Centrul European pentru Proiectarea de Microprocesoare constând aproximativ 1 miliard de euro.

Întins pe o suprafață de 30000 metri pătrați, acesta va fi cel mai important centru de cercetare administrat de Apple pe teritoriu European, folosit pentru dezvoltarea de soluții hardware și software pentru segmentul comunicații mobile.

Apple microprocesoare
foto: Apple

Nu aș putea fi mai curios despre ce vor descoperi echipele noastre de ingineri din Munchen – de la explorarea de noi posibilități în tehnologia 5G la o nouă generație de tehnologii care vor permite și mai multă performanță, viteză și conectivitate.” – Tim Cook

Așteptând să găzduiască acolo primele echipe de ingineri, până cel târziu anul viitor, Apple concretizează astfel divorțul de Qualcomm, ca și furnizor de chipseturi pentru produsele sale. Este vizată în special dependența de modem-uri 5G, costul acestora fiind în special problematic pentru Apple.

Pe lângă reduceri de costuri, dezvoltarea propriilor soluții pentru comunicații 5G vine și cu avantajul flexibilității suplimentare. Apple va putea integra capabilitățile 5G direct în chipsetul viitoarelor modele iPhone, optimizând mai bine consumul de energie și performanțele oferite.