Aproape 20.000 de angajați Amazon au fost bolnavi de COVID-19

02.10.2020
Aproape 20.000 de angajați Amazon au fost bolnavi de COVID-19
Foto: Profimedia Images

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a transmis că aproape 20.000 de angajați au suferit de COVID-19. Datele sunt valabile pentru perioada 1 martie – 19 septembrie.

Compania, care deține și lanțul de supermarketuri Whole Foods, are 1,37 milioane de angajați.

Amazon a refuzat în trecut să ofere informații despre acest subiect deoarece se temea, probabil, că acestea ar putea afecta vânzările.

Citește și: Amazon susține un motor electric smart care ar putea schimba lumea

Cel puțin opt angajați ai retailerului au murit din cauza bolii în acest an, dar Amazon nu a oferit informații despre decese.

Compania susține că rata de infectare în rândurile angajaților este cu 43% mai mică decât cea din rândul populației generale din SUA. Dacă procentul ar fi fost similar, 33.952 de angajați ar fi suferit de COVID-19, potrivit CNBC.

Amazon cheltuiește tot profitul din T2 în lupta cu COVID-19

Compania a anunțat că în noiembrie va ajunge la testarea a 50.000 de angajați în fiecare zi, în 650 de puncte. Amazon vrea să testeze majoritatea angajaților cel puțin o dată la două săptămâni. Retailerul a transmis și că va investi tot profitul din cel de-al doilea trimestru (T2) al anului, aproximativ 4 miliarde de dolari, în combaterea COVID-19.

Compania a dezvoltat chiar propriul laborator în care încearcă să găsească modalități de testare mai rapide. Între timp, Finlanda are încredere că poate depista cazurile de COVID cu ajutorul câinilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News