Aproape 20.000 de angajați Amazon au fost bolnavi de COVID-19

02.10.2020
Aproape 20.000 de angajați Amazon au fost bolnavi de COVID-19
Foto: Profimedia Images

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a transmis că aproape 20.000 de angajați au suferit de COVID-19. Datele sunt valabile pentru perioada 1 martie – 19 septembrie.

Compania, care deține și lanțul de supermarketuri Whole Foods, are 1,37 milioane de angajați.

Amazon a refuzat în trecut să ofere informații despre acest subiect deoarece se temea, probabil, că acestea ar putea afecta vânzările.

Citește și: Amazon susține un motor electric smart care ar putea schimba lumea

Cel puțin opt angajați ai retailerului au murit din cauza bolii în acest an, dar Amazon nu a oferit informații despre decese.

Compania susține că rata de infectare în rândurile angajaților este cu 43% mai mică decât cea din rândul populației generale din SUA. Dacă procentul ar fi fost similar, 33.952 de angajați ar fi suferit de COVID-19, potrivit CNBC.

Amazon cheltuiește tot profitul din T2 în lupta cu COVID-19

Compania a anunțat că în noiembrie va ajunge la testarea a 50.000 de angajați în fiecare zi, în 650 de puncte. Amazon vrea să testeze majoritatea angajaților cel puțin o dată la două săptămâni. Retailerul a transmis și că va investi tot profitul din cel de-al doilea trimestru (T2) al anului, aproximativ 4 miliarde de dolari, în combaterea COVID-19.

Compania a dezvoltat chiar propriul laborator în care încearcă să găsească modalități de testare mai rapide. Între timp, Finlanda are încredere că poate depista cazurile de COVID cu ajutorul câinilor.