Bitdefender a făcut cea mai mare achiziţie a sa de până acum, după ce a preluat compania franceză Profil Technology

Bitdefender a făcut cea mai mare achiziţie a sa de până acum, după ce a preluat compania franceză Profil Technology

Producătorul software Bitdefender a preluat compania Profil Technology, partener de pe piaţa franceză, ca parte a strategiei de expansiune a afacerii pe segmentul marilor companii, informează un comunicat al companiei româneşti.

Aceasta este cea mai mare achiziţie derulată de Bitdefender până acum şi întăreşte poziţia companiei în Europa şi la nivel global, precizează comunicatul. Preluarea permite companiei româneşti să-şi consolideze poziţia pe piaţa franceză atât pe segmentul enterprise cât şi în consumer şi adaugă o echipă de 50 de specialişti în vânzări, marketing şi relaţii cu clienţii.

Bitdefender este prezentă pe piaţa franceză din 2001 şi controlează o treime din piaţa soluţiilor achiziţionate în magazine de consumatorii francezi. Bitdefender protejează de asemenea mai mult de un million de calculatoare de business în toate industriile (sectorul public, educaţie, sănătate, sectorul financiar).

„Franţa este o piaţă cheie pentru noi în viitor. Prin preluarea business-ului nostru in-house, vom putea fi mai aproape de parteneri şi de clienţi şi ne propunem să repetăm în domeniul enterprise succesul înregistrat de noi pe piaţa consumatorilor rezidenţiali, mizând pe superioritatea tehnologică a produselor noastre pentru a câştiga o poziţie de lider”, a declarat Florin Talpeş, CEO Bitdefender.

Vânzările Bitdefender către mari companii s-au triplat în ultimii trei ani.

Doar în 2016, Bitdefender şi-a stabilit prezenţă locală în Italia şi Suedia ca parte a strategiei de expansiune la nivel global, şi şi-a crescut reţeaua de parteneri cu mai bine de 100% în ultimii doi ani.

Soluţiile Bitdefender pentru protecţia terminalelor din companii sunt înglobate în produsul Gravity Zone, capabil să protejeze cele mai complexe infrastructuri hibride. Gravity Zone oferă companiilor o modalitate rapidă şi eficientă de prevenire, depistare şi remediere a ameninţărilor necunoscute, dar şi de protecţie în faţa atacurilor avansate şi persistente, indiferent de tipul infrastructurii: fizice sau virtuale, publice sau private, aflate în proprietatea clientului sau în cloud. Având la bază tehnologii brevetate în materie de inteligenţă artificială, GravityZone se concentrează pe tehnicile, instrumentele şi comportamentele atacatorilor pentru a combate orice breşe de securitate şi a evita compromiterea infrastructurilor.

Bitdefender furnizează soluţii de protecţie împotriva ameninţărilor tehnologice către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult