Bloomberg: NVIDIA ar putea cumpăra Arm pentru o sumă record în industrie

03.08.2020
Bloomberg: NVIDIA ar putea cumpăra Arm pentru o sumă record în industrie

După primele zvonuri că NVIDIA ar fi în discuții cu SoftBank pentru cumpărarea Arm Holdings, apar acum noi informații din partea Bloomberg, care le repetă. De altfel, cei de la Bloomberg un au pus și un preț pe această înțelegere între cele două companii, însă se așteaptă ca aceasta să fie cea mai mare din istoria industriei de semiconductoare.. Tranzacția ar putea pune în mâinile celor de la NVIDIA o putere imensă asupra procesoarelor din toată industria de tehnologie mobilă.

SoftBank a cumpărat ARM cu 31 de miliarde de dolari, o poate vinde către NVIDIA cu mai mult

Arm Holdings a intrat în portofoliul SoftBank în 2016, pentru suma de 31 de miliarde de dolari. Între timp, valoarea companiei a crescut semnificativ, deci probabil că suma pentru care va fi vândută va fi cu mult mai mare acum, după numai patru ani. Nu numai că procesoarele bazate pe arhitectura ARM sunt singura opțiune în domeniul smartphone-urilor, însă în curând va fi o parte importantă și pe computere.

Apple a anunțat de curând că va face în următorii doi ani trecerea de la procesoare x86 de la Intel pe procesoare pe arhitectură ARM și design proprietar sub numele Apple Silicon. De altfel, companii precum Qualcomm, Samsung, MediaTek și Huawei sunt dependente de arhitectura ARM pe piața de smartphone-uri.

Totuși, NVIDIA nu ar fi o companie complet străină de ceea ce face ARM în acest moment. Compania a dezvoltat în trecut cipurile din gama Tegra bazate pe această tehnologie, acestea fiind în continuare folosite pe dispozitivele Shield TV și pe Nintendo Switch. De altfel, tehnologia Tegra se regăsește acum și în domeniul auto.

De altfel, ARM ar putea fi soluția NVIDIA pentru a-și asigura un viitor competitiv. AMD, concurentul său principal de pe piața de cipuri grafice, dezvoltă totodată și procesoare. Intel, pe de altă parte, urmează să lanseze primele sale cipuri grafice din gama Xe. Astfel, compania NVIDIA ar avea nevoie de o proprie soluție în gama de procesoare pentru a rămâne competitivă.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult