Carl Pei, un fondator OnePlus, părăsește compania

13.10.2020
Carl Pei, un fondator OnePlus, părăsește compania

Compania OnePlus a fost fondată în urmă cu 7 ani de către doi foști angajați Oppo: Pete Lau, CEO-ul companiei, și Carl Pei, cel care se ocupă de obicei de design-ul modelelor. Cel mai recent Pei s-a ocupat personal de lansarea și promovarea modelului OnePlus Nord, însă după acest model se pare că acesta a părăsit compania. Se pare că fondatorul OnePlus nu mai face parte din organigrama internă și că a plecat pentru a pune bazele unei noi afaceri.

OnePlus îl pierde pe unul dintre fondatori: pe Carl Pei

Chiar dacă OnePlus nu a făcut încă un anunț oficial și nici nu vorbește încă deschis despre asta, mai ales acum, cu doar câteva zile înainte de lansarea OnePlus 8T, mai multe surse au confirmat că Pei nu mai face parte din echipa OnePlus. Un screenshot al unui mail intern, în care apar liderii companiei, nu îl include și pe Carl Pei, în timp ce acesta nu a mai fost văzut la birou de mai multe săptămâni.

În ciuda faptului că OnePlus este considerat un producător independent de smartphone-uri, compania aparține de fapt BBK Electronics, un gigant chinez care deține și Oppo, dar și Vivo. De altfel, de curând, Pete Lau, CEO-ul OnePlus a primit și rolul de lider al OPLUS, o nouă divizie care va superviza colaborarea dintre OPPO, Realme și OnePlus. Astfel, produsele pe care cele trei branduri le lansează vor fi mai bine poziționate în piață pentru a nu mai concura între ele pe diverse segmente de piață.

Carl Pei era responsabil cu noua linie de produse Nord, care urmează să primească foarte curând noi variante. Acesta a fost înlocuit acum cu Emily Dai, CEO-ul regional din India al OnePlus, care va răspunde acum direct către CEO-ul global al companiei, Pete Lau.

Nu este clar ce va face Carl Pei în continuare, însă experiența sa din cadrul OnePlus ar putea sugera că ar putea să pună bazele unui nou brand de smartphone-uri.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult