CEO-ul OnePlus va controla colaborarea dintre OnePlus, Oppo și Realme

01.09.2020
CEO-ul OnePlus va controla colaborarea dintre OnePlus, Oppo și Realme

Chiar dacă în trecut brandurile Oppo, OnePlus și Realme au încercat să se distanțeze cât mai mult între ele, cea mai nouă mișcare de afaceri în cadrul BBK Electronics sugerează că acestea vor colabora și mai mult în viitor. CEO-ul OnePlus, Pete Lau, devine acum parte a unei noi organizații numită OPLUS, care va lua sub umbrela sa cele trei branduri de smartphone-uri. Rolul său va fi chiar de a asigura sinergia între cele trei „companii”.

OnePlus, Realme și Oppo vor colabora mai îndeaproape

Originile lui Pete Lau stau în cadrul companiei Oppo. Acesta a plecat însă de la producătorul de electronice și a co-fondat OnePlus, companie a cărui CEO a fost de la început și pe care o va conduce în continuare și sub OPLUS. Acesta va fi Senior Vice President al OPLUS, dar și chief product experience officer în cadrul noii companii. Acesta va superviza cele trei branduri și va lua decizii în legătură cu produsele viitoare și dezvoltarea lor.

Este ciudat însă faptul că Lau spune că BBK nu are nicio legătură cu OPLUS, în ciuda faptului că BBK deține Oppo, OnePlus și Realme. De asemenea, BBK deține și Vivo și brandurile sale secundare, cât și alte companii mai mici din domeniul tehnologiei mobile.

Ce înseamnă asta pentru OnePlus? Probabil că nimic rău. Întrucât Pete Lau va rămâne CEO, în structura companiei nu vor apărea schimbări. Există însă posibilitatea ca această mișcare să asigure inginerilor OnePlus acces mai rapid la tehnologiile dezvoltate de Oppo. Astfel, anumite tehnologii ar putea fi implementate mai rapid și mai ieftin în dispozitive OnePlus.

De asemenea, această colaborare sub o singură umbrelă ar putea avea efecte pozitive și pentru clienți, care ar putea vedea în piață o ofertă mai puțin confuzantă de dispozitive de la cele trei companii, fără modele care să concureze între ele la același preț și cu specificații apropiate.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult