Cessna eCaravan. Cel mai mare avion de pasageri integral electric a fost testat cu succes

30.05.2020
Cessna eCaravan. Cel mai mare avion de pasageri integral electric a fost testat cu succes

Compania Cessna a lansat 208B Grand Caravan, numit și eCaravan, cel mai mare avion de pasageri integral electric din lume.

Aeronava, dezvoltată în parteneriat cu companiile Magnix și AeroTEC, a finalizat cu succes primul zbor de test în această săptămână, transmite SlashGear. Avionul a stat 28 de minute în aer după ce a decolat de pe un aeroport din Washington. Pilotul a spus că zborul a fost „perfect”.


Modelul clasic Cessna 208 Caravan poate transporta 10 – 14 persoane pe distanțe medii. Versiunea dotată cu motoare tradiționale Pratt & Whitney Canada PT6A are o autonomie de 1.690 de km.

VEZI IMAGINILE DIN GALERIA FOTO

Motorul de pe eCaravan, numit Magni500, are 750 CP și are o greutate de 132 kg. Sarcina de a instala motorul dezvoltat de Magnix pe avion i-a revenit companiei AeroTEC, din Seattle. Sistemul de baterii Li-Ion de pe eCaravan are o greutate de aproximativ o tonă.

Avioanele electrice vor fi mai sigure și mai ieftin de operat, potrivit lui Roei Ganzarski, șeful Magnix. Asta deoarece au mai puține componente și sunt mai puțin complexe decât cele care folosesc combustibil tradițional. În timpul celor 28 de minute de zbor, eCaravan a consumat electricitate în valoare de aproximativ 6 dolari, potrivit lui Ganzarski.

Șeful Magnix crede că în 2021 avionul va putea transporta nouă persoane pe o distanță de 160 de km. Cu greutate mai redusă, distanța parcursă crește.

CITEȘTE ȘI:

Încă o companie auto este aproape de a dezvolta bateria de 1,6 milioane de km pentru vehicule electrice

Decizie controversată: Uber a decis să distrugă zeci de mii de biciclete electrice

General Electric, compania care a inventat becurile electrice, vinde divizia de iluminare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult