Încă o companie auto este aproape de a dezvolta bateria de 1,6 milioane de km pentru vehicule electrice

21.05.2020
Încă o companie auto este aproape de a dezvolta bateria de 1,6 milioane de km pentru vehicule electrice

Grupul auto american General Motors (GM) a anunțat că este aproape de a dezvolta bateria pentru automobile electrice care poate fi folosită pentru a parcurge 1 milion de mile (aprox. 1,6 milioane de km).

Anunțul a fost făcut de Doug Parks, vicepreședinte executiv al companiei, în timpul unei conferințe online cu investitorii, potrivit Yahoo! Finance.

Reprezentantul GM nu a oferit o dată de lansare pentru noua baterie.

Bateriile din automobilele electrice actuale pot fi folosite între 160.000 și 320.000 de km, apoi trebuie înlocuite.

General Motors lucrează la baterii mai ieftine și mai eficiente împreună cu LG Chem. Cele două entități au fondat o companie mixtă, numită Ultium Cells. Investiția se ridică la 2,3 miliarde de dolari.

În industrie se dorește eliminarea cobaltului din ecuație, un material scump, minat de oameni care lucrează în condiții foarte dificile de muncă.

GM și-a propus ca în anul 2025 să vândă un milion de vehicule electrice pe an, în SUA și China.

Competiție pentru bateria care va ieftini mașinile electrice

Tesla se pregătește de semenea să prezinte o baterie cu durată lungă de viață, care va reduce prețurile automobilelor electrice produse de compania auto, până la un nivel comparabil cu cel al vehiculelor cu motoare cu combustie internă.

Noua baterie, numită „bateria de un milion de mile” (n.e. – o milă = aprox. 1.609 metri) va fi lansată inițial în China, la sfârșitul acestui an sau începutul anului viitor.

Acumulatorul este dezvoltat în parteneriat cu compania chineză Contemporary Amperex Technology Co. Ltd (CATL).

CITEȘTE ȘI: Tesla a făcut anunțul pe care niciun șofer nu-l aștepta. Cât costă abonamentul lunar pentru opțiunea ”self driving”

CITEȘTE ȘI: Tehnologia Quick Charge 3+ promite să încarce bateria telefonului de la 0% la 50% in 15 minute

CITEȘTE ȘI: Samsung pregăteşte Galaxy A21s, un telefon de buget cu baterie mare şi ecran Infinity-O

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult