Companiile din România, reticente în a folosi serviciile cloud. Doar în Bulgaria procentul este mai mic

14.08.2017
Companiile din România, reticente în a folosi serviciile cloud. Doar în Bulgaria procentul este mai mic

Aproape o treime din utilizatorii români de internet din ultimele trei luni foloseau servicii de cloud, precum Google Drive sau Microsoft OneDrive, în timp ce doar 9% din companiile româneşti au achiziţionat servicii de cloud în 2016, potrivit unui raport Eurostat.

 

În România, 29% din utilizatorii de internet foloseau servicii de cloud, în 2016, sub media Uniunii Europene, de 32%.

 

Cei mai mulţi utilizatori de internet care foloseau servicii de cloud sunt în Suedia (48%), Marea Britanie (46%) şi Olanda (46%). Cei mai puţini utilizatori de internet care foloseau servicii de cloud sunt în Polonia (21%), Bulgaria (24%) şi Germania (24%).

 

În loc să îşi dezvolte propria infrastructură IT, companiile pot accesa serviciile de cloud. În 2017, practic toate companiile din UE (97%) aveau acces la internet. Dintre acestea, 22% au achiziţionat servicii de cloud, faţă de 19% în 2014.

Dintre statele membre, achiziţia de servicii cloud de către companii a fost cel mai des întâlnită în Finlanda (57%), Suedia (49%) şi Danemarca (42%), în 2016. La polul opus se situează Bulgaria (7%) şi România (9%).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult