Conferinţa Apple WWDC 2020 este afectată de epidemia COVID-19. Totul va avea loc online

16.03.2020
Conferinţa Apple WWDC 2020 este afectată de epidemia COVID-19. Totul va avea loc online

Coronavirus face noi „victime” în cadrul evenimentelor de tehnologie. După anularea Mobile World Congress 2020, unor lansări de produse şi chiar a unor evenimente de gaming precum GDC şi E3, a venit vremea WWDC pentru a-şi schimba formatul. Apple a anunţat că ediţia cu numărul 31 a conferinţei sale dedicate dezvoltatorilor va avea loc exclusiv online, tot în luna iunie, cum era programat iniţial.

„Vom organiza WWDC 2020 în luna iunie într-un mod inovator pentru milioane de dezvoltatori din toată lumea, aducând întreaga comunitate de dezvoltatori împreună într-o nouă experienţă. Situaţia din prezent a dus la realizarea unui nou format WWDC 2020, care include un program complet, cu sesiuni de prezentare online, care vor oferi o experienţă grozavă pentru întreaga comunitate din toată lumea. Vom oferi detalii în săptămânile următoare”, a declarat Phill Schiller, SVP Worldwide Marketing la Apple.

Un alt reprezentant important al companiei, Craig Federighi, responsabil cu dezvoltarea software în cadrul Apple, oferă şi câteva detalii despre ce aşteptări putem avea de la WWDC 2020:

„Cu noile produse şi tehnologii la care lucrăm, WWDC va fi mare. Aştept cu nerăbdare ca dezvoltatorii să pună mâna pe noul cod şi să interacţioneze în noi moduri cu inginerii Apple care construiesc aceste tehnologii care vor contura viitorul tuturor platformelor Apple.”

Ştim deja că Apple pregătea un eveniment de lansare la sfârşitul lunii martie. Se pare că produsele pe care compania se pregătea să le dezvăluie acolo ar putea fi anunţate la WWDC, câteva luni mai târziu. Evenimentul de prezentare va fi transmis online, ca în fiecare an, iar Apple va avea mai multe lucruri noi de arătat. Pe lângă noile versiuni de iOS, macOS, tvOS, watchOS şi iPadOS, compania ar putea prezenta live pe scenă şi noi tablete iPad Pro, un nou iPhone ieftin şi noile dispozitive AirTags.

Există zvonuri că revizii ale computerelor MacBook Air şi MacBook Pro ar putea fi lansate înainte de acest eveniment, alături de noi căşti Apple şi Beats.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult