Deși a petiționat restul industriei să „ia o pauză”, Elon Musk investește masiv în dezvoltare AI pentru rețeaua Twitter

12.04.2023
Deși a petiționat restul industriei să „ia o pauză”, Elon Musk investește masiv în dezvoltare AI pentru rețeaua Twitter
Foto: Shutterstock

După ce a semnat o scrisoare colectivă, solicitând o „pauză” șase luni a cercetărilor AI pe motiv de reevaluare a pericolelor ridicate de adoptarea prea rapidă a tehnologiilor de inteligență artificială, Elon Musk ar fi cumpărat peste 10.000 de unități GPU de clasă Enterprise, pentru popularea unui centru de date pus în sprijinul Twitter.

Vestea apărută pe 1 aprilie, cum că Elon Musk și alți antreprenori influenți au semnat o scrisoare publică, cerând industriei de tehnologie să „ia o pauză” de 6 luni de la implementarea tehnologiilor de inteligență artificială, seamănă tot mai mult cu o păcăleală. Între timp, surse citate de publicația Business Insider arată că Musk a comandat cu datacenter echipat cu peste 10.000 unități GPU din categoria celor folosite și de rivalul ChatGPT pentru procesarea algoritmilor de inteligență artificială.

Deși, vestea în sine nu este neapărat în contradicție cu atitudinea mai prudentă solicitată de Musk, devine tot mai clar că avem de-a face cu o „cursă a înarmării” între giganții de tehnologie, cu potențialul de a schimba în mod fundamental polii de putere din industrie.

Revenind la Twitter, este ușor de anticipat cu Musk ar putea vedea AI-ul drept un răspuns/rezolvare la toate problemele ridicate de valurile succesive de concedieri și modificări introduse fără o testare adecvată.

Pe lângă hardware costisitor, șeful Twitter a investit și în angajarea unei echipe de cercetare cu „pedigri”, ce include mai mulți foști-angajați ai companiei DeepMind.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult