DJ Koh, CEO Samsung: „Samsung va rămâne liderul pieţei de smartphone-uri încă 10 ani”

11.04.2019
DJ Koh, CEO Samsung: „Samsung va rămâne liderul pieţei de smartphone-uri încă 10 ani”

În ciuda ameninţărilor din partea companiilor din China, precum Huawei, Samsung nu crede că este în pericol să îşi piardă locul de lider al pieţei de smartphone-uri. CEO-ul companiei, DJ Koh, spune că se aşteaptă ca Samsung să rămână cel mai mare producător de smartphone în următorii 10 ani, motivul fiind inovaţia constantă şi îmbunătăţirea dispozitivelor de la generaţie la generaţie.

Într-un interviu acordat publicaţiei franceze Le Figaro, DJ Koh a dezvăluit că strategia Samsung pentru perioada următoare este bazată foarte mult pe dispozitivele cu ecran pliabil. Galaxy Fold ar trebui să fie doar primul pas în această nouă direcţie, fiind primul dispozitiv care va încerca să ofere o nouă experienţă de utilizare pentru dispozitivele mobile. Conform declaraţiilor lui Koh, ecranul noului Fold a fost o prioritate pentru companie, acesta fiind semnificativ îmbunătăţit în ultima perioadă pentru a oferi o experienţă de utilizare fără compromisuri.

Probabil că CEO-ul companiei face referinţă la faptul că modelele de Galaxy Fold în stadiu de prototip, prezentate până acum în public, aveau un defect vizibil: o dungă pe centrul ecranului, care pare să apară în urma plierilor repetate. Dacă într-adevăr Samsung va reuşi să elimine acest inconvenient vom afla cel mai probabil la sfârşitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai, când telefonul va ajunge în magazinele de specialitate din toată lumea.

Galaxy Fold va fi însă doar unul dintre modelele pliabile la care Samsung lucrează. Compania se pregăteşte deja să extindă gama de dispozitive pliabile, însă nu este clar dacă următoarele modele vor fi mai ieftine, sau dacă vor apărea versiuni şi mai scumpe bazate pe display-uri flexibile. Pentru moment, Galaxy Fold va fi orientat în special către utilizatorii care deja apreciau dispozitivele din gama premium de la Samsung.

Cu noi dispozitive mid-range din gama Galaxy A şi multiple modele de variante premium Galaxy S, Samsung pare să fi început anul 2019 în forţă, lansările modelelor S10 5G şi Fold fiind următoarele „lovituri” pe care le va aplica concurenţei. Huawei a reuşit însă să ofere un smartphone cu o cameră foto mai performantă, la un preţ mai mic, iar modelul pliabil Mate X, aşteptat în următoarele luni ar putea să ofere o concurenţă destul de puternică pe această nouă nişă de dispozitive. S-ar putea ca lupta pentru a păstra poziţia de lider de piaţă să fie mai grea decât pare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult