Echipa de esports a lui David Beckham va fi listată pe bursa de la Londra

09.09.2020
Echipa de esports a lui David Beckham va fi listată pe bursa de la Londra
Foto: Wikimedia

Echipa de esports la care este cofondator David Beckham va fi listată pe bursa de la Londra. Guild Esports a fost lansată oficial în urmă cu trei luni și plănuiește să atragă 20 de milioane de lire sterline (22 de milioane de euro) în urma ofertei publice inițiale.

Banii obținuți în urma listării pe London Stock Exchange (LSE) vor fi folosiți pentru recrutarea de noi jucători, pentru investiții în marca Guild Esports și pentru diversificarea activităților.

Citește și: Apple valorează acum mai mult decât toate companiile din indicele european FTSE 100

Firma a atras fonduri în valoare de 5 milioane de lire sterline în această vară. Guild Esports vrea să participe în competiții globale organizate pentru patru jocuri: Fortnite, CS:Go, Rocket League și FIFA.

David Beckham se va folosi de influența lui pentru a ajuta echipa

Beckham se va folosi „de influența lui globală” pentru a ajuta la dezvoltarea mărcii și a afacerii.

„Guild va fi prima franciză de jocuri care se va alătura bursei de la Londra”, a declarat Carleton Curtis, președintele executiv al firmei, care și-a propus ca în următorii trei ani să facă parte din top zece cele mai mari echipe de esports din lume.

Citește și: Cum poți rula jocuri video pentru PC pe chromebook, inclusiv Fortnite

Curtis este un fost manager din cadrul companiei Activision Blizzard, companie care a dezvoltat, printre altele, jocul Call of Duty.

Veniturile ar urma să fie generate prin participarea la turnee, marketing digital, sponsorizări, vânzarea de obiecte sub marca Guild Esports și organizarea de evenimente.

Sursa: The Guardian

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult