Apple valorează acum mai mult decât toate companiile din indicele european FTSE 100

03.09.2020
Apple valorează acum mai mult decât toate companiile din indicele european FTSE 100
Foto: Profimedia Images

Apple, compania cu cea mai mare capitalizare bursieră din lume, valorează acum mai mult decât toate acțiunile incluse în indicele european FTSE 100.

Producătorul iPhone a avut, miercuri, o valoare de piață de 2,25 trilioane de dolari, iar capitalizarea indicelui britanic a fost, tot atunci, de 1,99 trilioane de dolari. Acest lucru s-a întâmplat la doar două săptămâni după ce Apple a devenit prima companie americană care a depășit pragul de 2.000 de miliarde de dolari capitalizare bursieră.

FTSE 100 cuprinde cele mai mari 100 de companii listate pe bursa de valori din Londra, London Stock Exchange.

„FTSE 100 este un dinozaur, plin de acțiuni destul de greoaie din lumea veche, care au de oferit puțină creștere”, a declarat Neil Wilson, analist la Markets.com. El a adăugat că în timp ce America are Zoom, Netflix și Amazon, bursa britanică găzduiește BT, Vodafone, ITV și Sainsbury’s.

Compania Apple nu este afectată de pandemie

Titlurile Apple și-au accelerat creșterea după ce compania americană și-a divizat valoarea acțiunilor. Fiecare titlu a fost împărțit în patru acțiuni, care au devenit mai accesibile pentru investitorii mici.

Citește și: Incidentul care a provocat miercuri o scădere abruptă a acțiunilor Tesla

Compania americană nu dă semne de „oboseală”, chiar dacă suntem în plină criză economică cauzată de pandemia COVID-19. Apple a dat o comandă inițială la parteneri pentru 75 de milioane de smartphone-uri iPhone 5G, pe care crede că le va vinde în ultimele trei luni ale acestui an.

Sursa: BBC News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult