Elon Musk a cumpărat 9% din acțiunile Twitter, determinând aprecierea cu 24% a companiei

04.04.2022
Elon Musk a cumpărat 9% din acțiunile Twitter, determinând aprecierea cu 24% a companiei

Elon Musk este exemplul perfect de investitor care nu poate da greș, nici măcar atunci când decizia sa lasă loc de interpretări.

Am aflat deja despre numeroasele „simpatii” ale CEO-ului Tesla față de piața crypto, concretizate prin achiziții Bitcoin de miliarde dolari, luând forma unor „profeții” care se împlinesc de la sine, sub forma unor investiții cu marje de profit generoase. Vestea bună pentru șeful Tesla este că faima se transformă într-un veritabil cult al personalității, orice viitoare investiție fiind urmărită de o întreagă armată de imitatori, care în mod inevitabil transformă orice investiție (inspirată sau nu) în veritabile povești de succes, exercitând în mod unidirecțional puterea colectivă de cumpărare a maselor de oameni ghidați de o idee preluată la unison.

Cu sau fără un plan bine stabilit dinainte, Elon Musk deține acum 73,486,938 dintre, reprezentând 9.2% din întreaga valoare a companiei. Posibil, apărând ca și un vot de încredere în platforma de socializare pe care el însuși o folosește de mulți ani, participația la acțiunile Twitter funcționează ca și o poliță de asigurare pentru supraviețuirea pe termen lung a companiei trecută deja prin mai multe perioade de „turbulențe”.

Achiziția vine la mai puțin de două săptămâni după ce Musk a criticat compania, sondând adeziunea utilizatorilor Twitter la principiile libertății de exprimare. „Având în vedere că Twitter servește de facto drept piață publică a orașului, nerespectarea principiilor libertății de exprimare subminează în mod fundamental democrația”, a scris Musk pe Twitter. “Ce ar trebui făcut?”

Adăugând un răspuns nescris la întrebarea lansată de șeful Tesla, am putea spune că achiziția este de fapt o investiție în conservarea libertății de exprimare pentru toți utilizatorii Twitter, indiferent de locația geografică a acestora.

Vestea bună este că „pariul pe Musk” încă are o rată de succes imbatabilă, lăsând foarte puține argumente împotriva platformei de micro-blogging, care a contribuit deja la schimbarea unor guverne influențarea în mod decisiv a evenimentelor din zone de conflict, mult mai eficient decât orice altă sursă convențională de informare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult