Elon Musk, acuzat de ipocrizie: Produce mașini eco, dar face zboruri scurte cu avionul privat

28.07.2022
Elon Musk, acuzat de ipocrizie: Produce mașini eco, dar face zboruri scurte cu avionul privat
Elon Musk, surprins în timp ce cobora din avionul privat.

Elon Musk a fost criticat după ce adolescentul care îi urmărește avionul privat a dezvăluit că miliardarul folosește aeronava pentru zboruri de câteva minute.

Informația apărut în contextul scandalului în care este implicată Kylie Jenner. Vedeta este acuzată că a folosit avionul privat pentru o călătorie care poate fi făcută în doar 17 minute cu mașina. Avioanele sunt o sursă importantă de poluare.


Jack Sweeney, tânărul de 19 ani care urmărește mișcările avionului privat al lui Elon Musk, a spus că a fost surprins de reacția lumii la stilul de viață al lui Jenner, deoarece Musk, cel mai bogat om din lume, face zboruri și mai scurte, iar nimeni nu a criticat acest lucru.

Aparent, Musk a zburat de multe ori cu avionul de la Los Angeles International Airport la Hawthorne Airport, o distanță care poate fi parcursă în 10 minute cu mașina.

Citește și > Elon Musk, acuzat de hărțuire sexuală: I-ar fi oferit un cal unei stewardese în schimbul unui masaj erotic

Miliardarul nu a răspuns încă la solicitarea postului de televiziune CNBC, care i-a cerut o declarație.

Sweeney, care dezvoltă software pentru UberJets, controlează 30 de conturi de Twitter care urmăresc zborurile făcute de avioanele private ale celebrităților.

Jack Sweeney

Șeful Tesla s-a oferit să cumpere contul care îl viza în schimbul a 5.000 de dolari, dar adolescentul a refuzat oferta. Tânărul face acest lucru mai mult din pasiune, deoarece veniturile lunare de pe urma activității nu depășesc câteva sute de dolari pe lună. Majoritatea banilor provin din donații.

Totuși, Sweeney admite că există situații în care astfel de zboruri scurte pot apărea. De exemplu, un avion vine de la Londra, lasă pasagerii la Los Angeles, iar apoi merge să parcheze pe Hawthorne, unde costurile sunt mai reduse. Această explicație a fost susținută și de muzicianul Drake.

Sursa: CNBC

Foto: Profimedia Images

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult