Elon Musk încearcă să preia, ostil, Twitter

14.04.2022
Elon Musk încearcă să preia, ostil, Twitter
Foto: Profimedia Images

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, încearcă să facă o preluare ostilă a Twitter, una dintre cele mai mari rețele de socializare online din lume.

Miliardarul oferă 43 de miliarde de dolari pentru companie, echivalentul a 54,20 de dolari pe acțiune, transmite CNBC.

„Oferta mea este cea mai bună pe care o pot face și dacă nu va fi acceptată voi fi nevoit să îmi reconsider poziția ca acționar”, a scris Musk într-o scrisoare trimisă președintelui companiei, Bret Taylor.

Șeful Tesla a informat arbitrul pieței financiare din SUA, US Securities and Exchange Commission (SEC), în legătură cu intențiile sale. Recent, miliardarul a devenit cel mai mare acționar în companie, cu o participație de 9,2%.

La momentul redactării articolului, înainte de începerea sesiunii de tranzacționare de joi, o acțiune Twitter valora 45,85 dolari. Compania este listată la New York Stock Exchange (NYSE).

Citește și: Elon Musk oferă un nou termen pentru lansarea Cybertruck la inaugurarea Texas Gigafactory

Elon Musk vrea să introducă mai multe schimbări pe Twitter, iar pentru asta este necesară privatizarea companiei. El crede că în forma actuală platforma va muri deoarece nu poate „servi libertatea de exprimare”.

Antreprenorul s-a arătat interesat de introducerea unui buton Edit pe platformă, care să le permită utilizatorilor să modifice mesajele deja publicate, dar și de introducerea de verificare automată pentru conturile celor care se abonează la serviciul premium, Twitter Blue.

Musk s-a arătat nemulțumit de faptul că Twitter le-a interzis accesul pe platformă mai multor persoane, inclusiv fostului președinte american Donald Trump.

Miliardarul are o avere de aproximativ 260 de miliarde de dolari. El a refuzat un loc în consiliul director al Twitter, care i-ar fi dat șansa să influențeze deciziile companiei, dar nu i-ar fi permis să lanseze o preluare ostilă.

Compania a fost fondată în 2006 și avea, la sfârșitul anului trecut, 217 milioane de utilizatori activi în fiecare zi, potrivit Statista.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult