Exchange-ul de criptomonede Binance a oprit depunerile/retragerile pentru clienții britanici

15.03.2023
Exchange-ul de criptomonede Binance a oprit depunerile/retragerile pentru clienții britanici

„Divorțul” instituțiilor bancare de piața criptomonede pare departe de a fi ajuns la final, Paysafe, singurul partener Binance pentru intermedierea tranzacțiilor în lire sterline anunțând retragerea intempestivă a serviciilor. Cel mai probabil, de temă că asocierea cu unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede va atrage „răzbunarea” investitorilor speculativi, care în ultimele zile au decimat cotațiile acțiunile pentru mai multe instituții bancare din Statele Unite și Europa.

Binance Holdings Ltd., cel mai mare exchange de criptomonede din lume, nu mai poate onora retragerile de fonduri către clienți britanici și nici accepta noi depuneri din partea acestora. Totuși, situația nu este chiar atât de rea pe cât pare, clienții cu minimă experiență găsind relativ ușor alternative, cum ar fi  solicitarea plăților în monedă euro.

Încercând să salveze aparențele, furnizorul Paysafe a invocat abordarea autorităților locale de reglementare cu privire la criptoactive. Paysafe nu a spus dacă va aplica aceeași măsură și pentru alte companii cripto, lăsând de înțeles că măsura ar putea fi una temporară, aplicabilă pe termen scurt.

„Am ajuns la concluzia că mediul de reglementare din Regatul Unit în ceea ce privește cripto este prea dificil pentru a oferi acest serviciu în acest moment și, prin urmare, aceasta este o decizie prudentă din partea noastră, luată cu multă prudență”, a spus Paysafe într-un comunicat marți.

Binance a oprit luni depunerile și retragerile în lire sterline pentru noii utilizatori și va suspenda astfel de tranzacții pentru toți clienții pe 22 mai, a declarat marți un purtător de cuvânt într-un e-mail. „Echipa noastră lucrează din greu pentru a găsi o soluție alternativă” pentru utilizatorii afectați de schimbări, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult