Facebook are probleme din cauza unor lucrări eșuate făcute pe fundul oceanului

14.08.2020
Facebook are probleme din cauza unor lucrări eșuate făcute pe fundul oceanului
Foto: Pixabay

Facebook este anchetată după ce un subcontractor a făcut săpături pe fundul oceanului în numele companiei.

Firma încerca să instaleze un cablu de internet pe fundul Oceanului Pacific. În urma unui accident petrecut în aprilie în apropiere de coasta Oregonului, Edge Cable Holdings a abandonat în apă echipamente, țevi, containere și mii de litri de lichid folosit pentru forare.

Citește și: Harta cablurilor submarine de internet: au o lungime totală de 885.000 Km, iar cel mai adânc este la 7,2 Km sub nivelul mării

Facebook nu plănuiește să recupereze materialele rămase sub apă deoarece nu ar reprezenta, potrivit unui purtător de cuvânt, un pericol pentru mediu, transmite The Hill.

Compania susține că o operațiune de scoatere a materialelor este posibilă, dar nu ar fi prudentă, deoarece în acest caz există riscul poluării oceanului.

Facebook, „un vecin neprietenos”

Capătul de forare s-a rupt la o adâncime de aproximativ 15 metri sub fundul oceanului. Subcontractorul Edge Cable Holdings plănuiește să finalizeze anul viitor proiectul și să „îngroape” echipamentele abandonate, nu să le scoată. În acest moment operațiunea nu este posibilă, potrivit companiei, din cauza pandemiei.

Citește și: O navă a tăiat internetul pe o insulă după ce a secţionat cablurile submarine cu ancora

Department of State Lands din Oregon i-a transmis gigantului că are la dispoziție 30 de zile să rezolve problema. Un politician din statul american care a susținut inițial proiectul, David Gomberg, a declarat că atitudinea Facebook l-a determinat să nu mai dorească să mai colaboreze cu compania în viitor. „A fost un vecin neprietenos”, a declarat el.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult