Gigantul Samsung Electronics în cifre: venituri de peste 223 miliarde de dolari în 2017 şi o nouă piaţă cucerită

08.02.2018
Gigantul Samsung Electronics în cifre: venituri de peste 223 miliarde de dolari în 2017 şi o nouă piaţă cucerită

Samsung Electronics a anunţat rezultatele financiare pentru anul trecut şi ultimele trei luni ale anului trecut.

 

Pentru întregul an 2017, compania a raportat o cifră de afaceri de 223,45 miliarde de dolari şi un profit operaţional de 50 de miliarde de dolari.

 

În ultimul trimestru din 2017, Samsung a înregistrat un profit net de 11,4 miliarde de dolari şi o cifră de afaceri de 61,54 miliarde de dolari.

Rezultatele bune înregistrate în trimestrul patru al anului trecut s-au datorat diviziei de componente, cea mai mare contribuţie având-o categoria de memorii DRAM şi NAND.

 

Compania se aşteaptă ca primele trei luni ale acestui an să fie de asemenea foarte bune pentru divizia mobile, după lansarea smartphone-ului vârf de gamă Galaxy S9.

 

 

Anul trecut, Samsung a mai cucerit o piaţă şi a devenit cel mai mare producător mondial de semiconductoare, depăşind Intel, compania care a dominat piaţa timp de 25 de ani.

 

Totodată, compania a încheiat anul trecut pe primul loc în calsamentul celor mai mari producători mondiali de smartphone-uri, potrivit firmei de cercetare a pieţei IDC. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult