Google a anunțat până la ce dată îi va lăsa pe angajați să lucreze de acasă

28.07.2020
Google a anunțat până la ce dată îi va lăsa pe angajați să lucreze de acasă
Foto: Pixabay

Google a anunțat că majoritatea angajaților săi vor putea lucra de acasă până la sfârșitul lunii iunie 2021.

Compania a început să deschidă birouri din întreaga lume încă din luna iunie a acestui an, dar doar unii angajați trebuie să lucreze din ele.

Decizia ca angajații să rămână acasă până la jumătatea anului viitor a fost luată chiar de către șeful companiei, Sundar Pichai, după ce directori din companie au dezbătut problema fără a ajunge la un consens.

Sunt și alte companii, printre care Box, care și-au anunțat angajații că pot lucra de acasă până la sfârșitul acestui an. Twitter, pe de altă parte, le-a transmis angajaților că pot face asta permanent, dacă poziția lor în companie le permite.

Citește și: O mare bancă le-a interzis angajaților să folosească TikTok pe telefoanele de serviciu

Totodată, Mark Zuckerberg, șeful Facebook, a anunțat că 50% dintre angajații companiei ar putea lucra de acasă în următorii 5-10 ani.

Google este unul dintre cei mai admirați angajatori

Google avea, la sfârșitul anului 2019, aproape 119.000 de angajați. Compania, care este unul dintre cei mai doriți angajatori, are sediul central în Mountain View, California.

Google mai are 70 de birouri în alte 50 de țări din întreaga lume, printre care România, Germania, Finlanda, Cehia, Turcia sau Noua Zeelandă.

Compania – care deține cel mai popular motor de căutare pe internet din lume și dezvoltă sistemele de operare Android și Chrome OS – dorea inițial să redeschidă birourile pe 6 iulie, anul curent.

Google anunțase apoi că angajații pot rămâne acasă până la sfârșitul lui 2020.

Via Yahoo! Finance

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult