Google anunță divizarea valorii acțiunilor. Câte titluri primesc investitorii pentru fiecare unitate GOOGL deținută

02.02.2022
Google anunță divizarea valorii acțiunilor. Câte titluri primesc investitorii pentru fiecare unitate GOOGL deținută

Alphabet, compania care deține Google, cel mai mare motor de căutare pe internet din lume, a anunțat divizarea valorii acțiunilor. Astfel, fiecare titlu va fi împărțit în 20 de acțiuni, începând cu 15 iulie. Măsura a primit undă verde de la consiliul director al companiei și așteaptă aprobarea acționarilor.

Anunțul a fost făcut de gigantul american la un an și jumătate după ce Apple a făcut același lucru. Alphabet – care mai deține companii precum DeepMind (inteligență artificială), Waymo (mașini autonome) sau Google Fiber (internet de mare viteză) – are, în acest moment, trei clase de acțiuni: A, B și C. Toate vor fi împărțite în 20 de titluri.

Clasa C nu oferă drept de vot la adunările generale ale acționarilor. Acțiunile din clasa A oferă 2 voturi pe acțiune, iar cele din clasa B, deținute de fondatori și primii investitori în companie, oferă 10 voturi pe acțiune.

Un titlu GOOGL are în acest moment valoarea de 2.752,88 dolari, iar prețul s-a dublat din mai 2020.

Operațiunea este una mai mult cosmetică, dar este binevenită pentru investitorii mici, deoarece acțiunile devin mai accesibile. Numărul investitorii de retail a crescut accelerat în pandemie, pe măsură ce au apărut multe platforme de tranzacționare gratuite.

Sursa: CNBC

Citește și: Măsura care poate duce la dispariția aplicațiilor de tip Robinhood, care oferă tranzacționare gratuită pe bursă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult