GoTech World 2022. Bogdan Stănuș, Smart Fintech: Suntem pionierii open banking-ului, în România

28.11.2022
Foto: LinkedIn

GoTech World 2022. Bogdan Stănuș: Am primit autorizație de la BNR în 2021 și de atunci putem să spunem că suntem pionierii open banking-ului în România.

Zona expozițională a ediției din 2022 a GoTech World, cel mai mare eveniment de IT & Digital din Europa Centrală și de Est, a reunit companii ce au propus o varietate de produse și servicii tech care se adresează mediului de business, companiilor de stat și comunităților de afaceri locale și internaționale. Printre acestea s-a numărat și Smart Fintech, companie ce propune soluții de inițiere de plăți si de interogare de conturi prin open banking.

Bogdan Stănuș, care se ocupă de sales și customer development la Smart Fintech, ne-a vorbit despre cea mai nouă metodă autorizată de plată online: „Este vorba de SmartPay, prima soluție de plată cont la cont, disponibilă prin tehnologia open banking și autorizată de Banca Națională a României. Reprezentăm o alternativă la plata cu cardul, care nu mai necesită să îți introduci datele de pe card sau să ai cardul la îndemână pentru a face o plată online”.

Întrebat despre diferențele dintre această metodă și celelalte soluții de plată online sau electronice, Stănuș a menționat că diferența constă în securitate în primul rând, dar și un flow de plată mult mai scurt și mai eficient. „Pentru ambele părți, pentru cel care plătește și pentru cel care primește banii, pe care îl ajutăm și să-și optimizeze costurile”, a precizat el.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult