GoTech World 2022: Petru Giurcă, HCL Technologies : Piața de IT din România este una volatilă. Este loc pentru toată lumea

06.12.2022

GoTech World 2022: Petru Giurcă: Piața de IT din România este una volatilă. Este loc pentru toată lumea. Este loc pentru toți cei mai mari giganți din industria de profil.

Segmentul DevOps a fost și el unul bine reprezentat la evenimentul GoTech World 2022, având atât o scenă dedicată, cât și multe companii care și-au prezentat soluțiile în zona expozițională. Una dintre acestea a fost HCL Technologies Romania (parte a companiei globale de tehnologie HCL Tech).

Potrivit consultantului Petru Giurcă, compania activează în țara noastră în general pe trei linii de business: digital, engineering și tot ceea ce înseamnă zona de R&D.

„Avem echipe în România de research and development, avem puncte de lucru în București, Iași, Brașov și Cluj și rolul nostru este de a oferi o transformare a clienților noștri în a-i ajuta să parcurgă acest, să spunem, itinerar numit transformare digitală”, a declarat Giurcă.

Întrebat despre soluții pe care compania le propune pieței de la noi, consultantul în DevOps a enumerat o serie de servicii care deservesc zonele de cloud, sănătate, producție, telecomunicații sau inginerie.

„Soluțiile pe care le propune (HCL Tech) sunt de a ajuta companiile care se află la momentul transformării digitale să-și migreze soluțiile lor, care sunt dezvoltate pe arhitecturi de tip monolit, către zona de microservicii, punându-le la dispoziții soluții în ceea ce privește zona de dezvoltare, zona de testare și de integrare”, a adăugat Petru Giurcă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult