Huawei a înregistrat o creștere în prima jumătate a anului, în ciuda dificultăților

14.07.2020
Huawei a înregistrat o creștere în prima jumătate a anului, în ciuda dificultăților

Ultimii doi ani au fost tensionați pentru compania chineză Huawei. Autoritățile americane nu par să dea înapoi de la restricțiile pe care le-au pus asupra companiei, blocând astfel atât dezvoltarea de smartphone-uri echipate cu servicii Google, cât și dezvoltarea de noi procesoare pentru modelele din viitor. Pe partea de echipamente telecom, Huawei începe să întâlnească dificultăți și în Europa, mai multe țări luând în considerare eliminarea completă a echipamentelor sale. Totuși, în ciuda acestor probleme, Huawei raportează o creștere în venituri în prima jumătate a anului 2020.

Huawei are o creștere cu 13% față de anul trecut

Se pare că Huawei a trecut destul de ușor peste perioada de pandemie. Faptul că situația din China s-a stabilizat rapid a asigurat o continuitate a vânzărilor și producției de smartphone-uri, cât și de echipamente telecom. Huawei raportează o creștere cu 13,1% pentru primele șase luni din 2020 față de aceeași perioadă a anului 2019, în timp ce profitul a crescut de asemenea la 9,2% față de 8%.

Se pare că grosul creșterilor au avut loc în trimestrul al doilea, întrucât în primul trimestru, compania raporta creșteri de numai 1,4%. Aceea a fost însă perioada în care multe părți din China erau în carantină, iar fabricile și magazinele erau în mare parte închise.

Odată cu aceste rapoarte de la Huawei putem observa însă o încetinire a creșterii anuale. În 2019, compania a avut venituri cu 39% mai mari în prima jumătate a anului decât în aceeași perioadă din 2018. Cel mai probabil însă, compania nu va reveni pe acest trend în 2021. Momentan, vânzările de smartphone-uri sunt foarte bune în China, unde Huawei este pe primul loc. Compania încă are stocuri și modele recente echipate cu servicii Google care se vând foarte bine în vest. Dar din 2021, aceste modele ar putea să nu mai fie atât de populare, întrucât vor fi echipate cu hardware învechit.

Compania ar putea întâmpina noi probleme în viitor

Dezvoltarea AppGallery pare să fie o prioritate în aceste regiuni pentru Huawei, însă compania se concentrează în special pe alternative la servicii populare și pe aplicații locale mai mult decât pe atragerea unor parteneri precum Facebook, Netflix sau Spotify. Toate aceste aplicații și servicii pot fi instalate pe dispozitivele companiei, însă prin metode alternative, care nu sunt obligatoriu accesibile tuturor. Astfel, smartphone-urile sale ar putea rămâne în urmă dacă situația cu SUA nu este rezolvată cât mai repede și serviciile Google nu se întorc pe aceste dispozitive.

Cât despre business-ul de echipamente telecom, marile puteri din Europa încep să se distanțeze de Huawei. Franța va permite anumite echipamente Huawei în rețelele care au deja hardware Huawei instalat, însă nu va permite trecerea la astfel de echipamente pentru ceilalți operatori care nu folosesc deja echipamentul companiei. De asemenea, autoritățile franceze nu recomandă utilizarea acestora. În Marea Britanie, ultimele rapoarte sugerează că echipamentele Huawei nu doar că nu vor fi folosite în dezvoltarea infrastructurii 5G, dar autoritățile vor cere și eliminarea echipamentelor 4G deja instalate și înlocuite cu alternative.

Fără acces la aceste piețe și cu interdicție clară în SUA, Huawei ar putea întâmpina dificultăți în anii următori în această categorie de produse.

via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult