Aplicația Bolt a fost listată pe Huawei AppGallery

03.07.2020
Aplicația Bolt a fost listată pe Huawei AppGallery

Se pare că Huawei continuă să își dezvolte portofoliul de aplicații de pe magazinul de aplicații AppGallery. Cea mai recentă „achiziție” este Bolt, serviciul de ride sharing concurent cu Uber, care este acum disponibil pe dispozitivele Huawei fără a necesita metode alternative de instalare. Astfel, există acum o alternativă clară la Uber, care este cel mai popular serviciu de acest gen din lume și chiar și din România.

Huawei atrage încă o alternativă la serviciile populare pe platforma sa

Strategia celor de la Huawei este cel puțin interesantă. Întrucât companiile americane au interdicție de a colabora cu Huawei, servicii precum Uber nu ar avea cum să apară pe AppGallery prea curând. De altfel, acesta este motivul pentru care Facebook, Instagram și alte aplicații populare nu sunt încă pe magazinul Huawei și probabil că nu vor apărea în viitorul apropiat. Aici ar intra în discuție și faptul că o companie americană ar trebui să depună cerere oficială pentru a colabora cu Huawei, iar din informațiile disponibile în prezent reiese că Facebook sau Uber nu au făcut încă asta.

Huawei încearcă însă în toate situațiile să atragă cea mai apropiată alternativă cu care poate colabora. Pentru că nu poate atrage Facebook, Huawei are TikTok și Snapchat pe serviciul său. Pentru că nu are încă o relație cu Spotify, Huawei oferă TIDAL sau Deezer. La fel și în cazul Uber, al cărui prim competitor este Bolt în Europa și alte câteva regiuni.

Probabil că AppGallery va lista în curând și aplicația Bolt Food

Momentan aplicația Bolt Food nu este listată pe AppGallery, însă probabil că nu va mai dura mult până când aceasta va fi publicată. De altfel, aplicația de livrare de mâncare este lansată recent în România și a fost foarte rapid pusă în funcțiune, în doar câteva săptămâni, după ce Uber a anunțat că părăsește piața noastră pe această nișă, prin inchiderea Uber Eats.

Descrierea din AppGallery a aplicației Bolt este similară cu cea de pe celelalte de magazine de aplicații și nu ne așteptăm la diferențe de interfață sau funcționalitate pe dispozitivele Huawei.

via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult