Huawei a primit o lovitură de la Nokia, iar toată lumea se întreabă cum a fost posibil așa ceva

01.07.2020
Huawei a primit o lovitură de la Nokia, iar toată lumea se întreabă cum a fost posibil așa ceva

Suspiciunile de colaborare cu statul chinez pentru înlesnirea activităților de spionaj lovesc dur în business-ul Huawei, gigantul telecom pierzând în favoarea rivalilor Nokia și Ericsson încă un contract valoros.

La fel cum s-a întâmplat și în alte regiuni ale lumii, autoritățile din Singapore au exclus Huawei de pe lista partenerilor pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicații 5G, acceptând doar o participare redusă prin furnizarea de echipamente care nu deservesc elemente de importanță critică.

Companiile locale de telefonie mobilă au primit deja aprobări din partea autorității Infocomm Media Development Authority (IMDA) pentru începerea lucrărilor la două rețele 5G cu acoperire națională.

Singapore Telecommunications a declarat că este în discuții cu compania suedeză Ericsson, aceasta urmând să devină principalul furnizor de echipamente pentru infrastructura de comunicații 5G și rețele 5G locale.

Nokia, furnizorul preferat de echipamente 5G

Separat, un grup format de operatorii locali Starhub și M1 a declarat că au ales finlandezii de la Nokia ca partener tehnologic preferat pentru a-și construi rețeaua 5G.

nokia

Singtel și joint-venture-ul dintre Starhub și M1 vor construi fiecare câte o rețea 5G autonomă. Este vorba despre infrastructură concepută folosind tehnologii specifice 5G, oferind acoperire pe o suprafață largă folosind cel mai eficient spectru disponibil.

Operațiunea presupune achiziționarea de echipamente scumpe și costuri mari cu instalarea efectivă a acestora pe teren. Extrem de profitabil pentru partenerii selecționați, business-ul este practic ratat pentru Huawei, iar asta în ciuda faptului că tarifele oferite de producătorul chinez sunt printre cele mai mici din industrie.

Toți cei patru operatori telecom din Singapore vor oferi, de asemenea, servicii localizate 5G folosind infrastructura de comunicații nou creată.

Huawei, invitat la negocieri doar de formă

Confirmarea excluderii Huawei din rândul furnizorilor de echipamente 5G vine după ce autoritatea IMDA anunța în luna octombrie că viitoarea infrastructură 5G trebuie să întrunească criterii stricte de performanță, securitate și redundanță. Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Comunicațiilor, din Singapore, autoritățile nu au împiedicat Huawei să participe la construirea rețelei de comunicați 5G, alte companii chineze precum rivalul ZTE fiind de asemenea invitate la negocieri pentru participarea la anumite segmente ale rețelei. Dintre companiile invitate, Nokia a fost selectat drept furnizorul de tehnologie preferat pentru rețeaua locală 5G.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult