Huawei pierde 30 de miliarde de dolari în 2019 în urma sancţiunilor SUA. Se aşteaptă la o creştere abia în 2021

18.06.2019
Huawei pierde 30 de miliarde de dolari în 2019 în urma sancţiunilor SUA. Se aşteaptă la o creştere abia în 2021

Până acum, Huawei a încercat să păstreze impresia că sancţiunile SUA nu au afectat foarte mult operaţiunile companei, însă în urma conferinţei de presă susţinută ieri în Shenzen, au apărut câteva detalii interesante despre impactul real. Informaţiile au venit direct de la Ren Zhengfei, CEO-ul şi fondatorul companiei, care a recunoscut că nu se aştepta ca SUA să atace compania pe atât de multe fronturi.

Desigur, Zhengfei a negat posibilitatea care spune că dispozitivele sale ar putea fi o ameninţare la securitatea naţională a Statelor Unite. Acesta a spus însă că nu se aştepta ca SUA să vină cu o poziţie atât de „puternică şi generală”:

„Nu ne aşteptam să ne atace pe atât de multe fronturi. Nu putem face aprovizionarea cu componente, nu putem participa în multe organizaţii internaţionale, nu putem să lucrăm cu multe universităţi, nu putem folosi nimic care include componente americane şi nu putem nici măcar stabili conexiuni cu reţele care folosesc astfel de componente.”

Conform declaraţiilor lui Zhengfei, Huawei se aşteaptă în anul fiscal 2019 să aibă încasări de aproximativ 100 de miliarde de dolari, o proiecţie valabilă şi pentru anul viitor. Ţinta iniţială pentru anul în curs era între 125 şi 130 de miliarde de dolari, deci momentan sancţiunile SUA afectează Huawei cu aproximativ 30 de miliarde de dolari. CEO-ul spune însă că se aşteaptă la o revenire pe creştere în 2021.

De asemenea, acesta a confirmat raportul Bloomberg din weekend, care sugera că vânzările de smartphone-uri Huawei pe piaţa internaţională au scăzut. Acesta a spus că în ultima lună, vânzările au scăzut cu 40% faţă de aşteptări.

În ciuda sancţiunilor, Ren Zhengfei spune că Huawei nu va tăia investiţiile în cercetare şi dezvoltare şi că nu va disponibiliza angajaţi la scară largă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult