Huawei raportează încasări cu 29% mai mici în 2021 față de 2020

03.01.2022
Huawei raportează încasări cu 29% mai mici în 2021 față de 2020

Huawei a încercat să opereze în ultimii câțiva ani în mare parte fără schimbări majore pe partea de produse, în ciuda restricțiilor SUA. Compania chineză a depășit de-a lungul timpului fiecare obstacol întâlnit, de la necesitatea dezvoltării unei alternative la Google Mobile Services pe partea software, până la cumpărarea de cipuri fără 5G de la parteneri pe partea hardware. Totuși, se pare că sancțiunile impuse de guvernul american a avut efecte care au fost simțite de companie: o scădere de 29% a încasărilor în 2021.

Huawei raportează încasări „stabile” din domeniul telecom

Compania chineză începe 2022 pe un trend descendent din punct de vedere financiar. Compania a raportat vineri, 31 decembrie, că încasările sale de la an la an au scăzut cu 29%, la 634 miliarde yuan, echivalent cu 88 miliarde de euro.

Motivele pentru scădere sunt multiple. Pe lângă problemele directe cu care se confruntă Huawei în relația cu autoritățile americane și companiile din SUA, există și o criză de semiconductori la nivel global, care afectează producția de componente pentru smartphone-uri și alte dispozitive electronice. De asemenea, fabricile de procesoare și-au cam atins limitele de producție, lucru care a dus la scăderea producției în multe domenii, precum smartphone-uri, componente de PC sau chiar mașini.

„În 2021, în ciuda încercărilor și problemelor, am muncit din greu pentru a crea valoare tangibilă pentru clienții noștri și comunitățile locale. Am îmbunătățit calitatea și eficiența operațiunilor și ne așteptăm să terminăm anul cu încasări totale de 634 miliarde yuan.”, a declarat Guo Ping, chairman. Acesta a mai spus că divizia telecom a rămas stabilă, iar performanța acesteia a fost în ton cu estimările interne ale companiei.

2021 a fost și primul an în care Huawei a operat pe piață fără brandul său secundar Honor. Acesta a fost vândut în urmă cu un an unui conglomerat chinez, care l-a transformat rapid în unul dintre cele mai dorite brand-uri de smartphone-uri din China. Honor a depășit Huawei în 2021, urcând pe locul al treilea în vânzări de smartphone-uri pe piața chineză.

sursa: The Guardian

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult