Huawei şi-a certificat tehnologia SuperCharge, de încărcare rapidă a bateriei, la TÜV Rheinland

05.09.2017
Huawei şi-a certificat tehnologia SuperCharge, de încărcare rapidă a bateriei, la TÜV Rheinland

Huawei a anunţat că tehnologia de încărcare rapidă a bateriei SuperCharge, deţinută de companie, a fost certificată la TÜV Rheinland. Este prima dată când o tehnologie de tip „fast charging” disponibilă la nivel comercial trece cu succes testele experţilor companiei germane.

 

Procesul de certificare cuprinde testarea tuturor componentelor, solicitând ca adaptoarele, circuitele de tip IC (Integrated circuits) şi cablurile de încărcare să treacă în condiţii optime de testele efectuate la temperaturi scăzute sau în timpul unor şocuri termice.

Potrivit Huawei, SuperCharge monitorizează fiecare punct al ciclului de încărcare. Tehnologia este capabilă să autoregleze tensiunea şi curentul la ieşire, cu scopul de-a maximiza viteza de încărcare în funcţie de capacitatea telefonului, a adaptorului şi a cablului.

 

Pentru a păstra telefoanele la o temperatură optimă în momentul încărcării rapide, Huawei SuperCharge utilizează o soluţie de încărcare de joasă tensiune, respectiv de 4,5V/5A.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult