Iată cine o va înlocui pe Marissa Mayer la conducerea Yahoo! după încheierea tranzacţiei cu Verizon

14.03.2017
Iată cine o va înlocui pe Marissa Mayer la conducerea Yahoo! după încheierea tranzacţiei cu Verizon

Compania Yahoo! l-a numit pe Thomas McInerney în funcţia de director executiv după încheierea tranzacţiei cu Verizon, atunci când compania îşi va schimba numele în Altaba, un holding care va include participaţii la Alibaba Group şi Yahoo! Japan, relatează postul CNBC.

 

Actualul director executiv al Yahoo!, Marissa Mayer, va rămâne în funcţie până la finalizarea acordului cu Verizon Communication şi va primi un pachet compensatoriu în valoare de 23 de milioane de dolari la plecarea din companie.

McInerney, în vârstă de 52 de ani, a fost anterior director financiar al IAC şi Ticketmaster, este membru în Consiliul de administraţie al Yahoo! din 2012.

 

Pe lângă McInerney, compania l-a numit pe Alexi Wellman în funcţia de director financiar.

 

 

Cei doi vor face parte din conducerea companiei Altaba, un holding ale cărui principale active vor fi participaţia de 15% la Alibaba Group Holding, compania chinezează de comerţ online şi o participaţie de 35,5% în Yahoo! Japan.

 

Yahoo! are o înţelegere pentru vânzarea afacerilor de bază, incluzând zona de reclame digitale, activele media şi serviciul de email, către Verizon, pentru 4,83 miliarde de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video