Interviu cu Merritt Moore, balerina fizician care dansează cu roboții

24.11.2022

GoTech World 2022: Merritt Moore: Trebuie să fim creativi pentru a fi relevanți, astfel încât fuziunea om-robot va fi super interesantă și va exista combinația care ne va permite să fim mai expresivi și mai creativi și să gândim „out of the box”

Ediția din 2022 a celui mai mare eveniment de IT& Digital din Europa Centrală și de Est a fost marcată de mai multe premiere, printre care și prezența ca speaker vedetă a uneia dintre cele mai interesante figuri ale lumilor științifice și artistice, Dr. Merrit Moore.

Merritt, balerină profesionistă, de talie mondială, dar și fizician cu specializare în fizică cuantică, a devenit celebră în ultimii ani, cu precădere în perioada pandemiei, prin conceperea și
realizarea de coregrafii cu roboți industriali.

Întrebată despre povestea din spatele spectacolelor pe care le creează împreună cu roboții și despre cum a ajuns să danseze cu un robot, Merritt a povestit despre cum pandemia a venit într-o perioadă când era ocupată cu cercetarea unui robot industrial. „Toate activitățile mele de dans au fost anulate, nu puteam dansa cu alți oameni, așa că m-am gândit că roboții nu iau Covid și că pot începe să dansez cu acest robot. L-am adus în apartamentul meu și am început să lucrez cu el în timpul pandemiei și să creăm dansuri scurte, care au devenit virale. Apoi am început să facem mai multe spectacole live”.

Citește și: GoTech World 2022. Alexandra Pahomi: există multe oportunități pentru a găsi un job la Google România

Merritt ne-a vorbit și despre complexitatea creării unui act artistic cu un robot: „La început făceam lucruri pentru video de tip reels, pe Instagram, și, deși un video are doar 15 secunde, mi-a luat șapte ore pentru a face un astfel de video. Și asta pentru că a trebuit să-mi dau seama cum este un robot industrial, fără brațe și picioare, dar care se mișcă destul de frumos.

Prima oara m-am întrebat dacă pot face mișcarea lui Michael Jackson, a doua oară m-am gândit că aș putea face o mișcare mai elaborată, apoi am început să per formăm live și acum dansul acesta este peste tot”, a mai povestit ea.

Întrebată despre cum vede viitorul legat de tehnologie sau fizică, Merritt Moore a mers pe ideea unui viitor sub forma unui mix între știință și arte: „Trebuie să fim creativi pentru a fi relevanți, astfel încât fuziunea om-robot va fi super interesantă și va exista astfel combinația care ne va permite să fim mai expresivi și mai creativi și să gândim out of the box”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult