Jocul de societate Corona, inventat de patru surori în pandemie, e sold-out

23.12.2020
Jocul de societate Corona, inventat de patru surori în pandemie, e sold-out
Foto: captură de ecran

Un joc de societate numit Corona, inventat în timpul pandemiei de către patru surori din Germania, se vinde foarte bine cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

„Corona – the rush to the shops” poate fi jucat de până la patru persoane, care concurează pentru a-i face cumpărăturile unui vecin în vârstă, care nu iese din casă de teama coronavirusului. Câștigă persoana care livrează prima toate produsele de pe lista de cumpărături. Jucătorul care întâlnește virusul pe traseu este încetinit deoarece trebuie să intre în carantină. Alți participanți pot constata că nu găsesc anumite produse deoarece au fost cumpărate toate de cătrei cei care își fac stocuri.

Jocul de societate a fost dezvoltat de surorile Schwaderlapp din orașul Wiesbaden, în timpul pandemiei, pe când fetele se aflau blocate în casă.

„Principiul de bază este unul despre solidaritate. Dar fiecare dintre jucători poate decide să coopereze cu ceilalți…. sau să facă lucrurile mai grele pentru ei blocându-le calea cu virusuri”, a declarat una dintre surori, Sarah, în vârstă de 20 de ani.

Citește și: O tânără susține că a făcut 1,7 milioane de dolari pe internet în pandemie, dar nu din videochat: Vorbesc cu ei

Fetele au dezvoltat jocul seara și l-au îmbogățit cu noi elemente pe baza știrilor aflate despre pandemie.

Impresionat de eforturile fiicelor lui, tatăl tinerelor, Benedikt Schwaderlapp, a decis să comercializeze jocul. A angajat un artist care să deseneze cărțile, placa și cutia.

Până acum, Schwaderlapp a vândut 2.000 de copii, toată producția inițială. Cererea este mare pe tot teritoriul Germaniei, potrivit bărbatului.

Sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult