La presiunile autorităților chineze, compania Didi va renunța la Bursa din New York pentru cea din Hong Kong

03.12.2021
La presiunile autorităților chineze, compania Didi va renunța la Bursa din New York pentru cea din Hong Kong

În urmă cu doar câteva luni, Didi, cel mai mare serviciu de ride hailing din lume, era restricționat de autoritățile chineze, pe baza noilor legi pentru protecția datelor utilizatorilor, de la a accepta noi înscrieri în aplicațiile sale. Se pare că aceleași legi sunt invocate acum de către guvernul chinez pentru a forța compania Didi Chuxing să părăsească bursa din New York, unde este în prezent listată, pentru a muta activitățile de acest gen pe bursa de la Hong Kong.

Didi își va vinde acțiunile de pe bursa din Hong Kong

Anunțul a fost făcut pe contul de Weibo al companiei, fără a oferi mai multe detalii. De altfel, existau deja zvonuri care spuneau că autoritățile chineze vor începe să ceară companiilor să renunțe la listările de pe burse străine și să aducă totul înapoi în țară. Motivele invocate la momentul respectiv erau probleme de securitate.

De altfel, nu este prima confruntare pe care Didi o are cu autoritățile și nici prima dată când acceptă cererile. În vară, compania a fost obligată să oprească înscrierile de conturi noi pe serviciile sale, în timp ce toate aplicațiile sale de ride hailing au fost delistate de pe magazinele de aplicații, la cererea autorităților chineze. La momentul respectiv, au fost invocate îngrijorări referitoare la modul în care datele personale ale utilizatorilor sunt colectate și procesate.

Aplicațiile Didi s-au întors pe magazinele de aplicații abia după ce acestea au fost rezolvate, pentru a fi conforme cu noile legi din China. De altfel, cele mai noi legi ale țării limitează companiile de origine chineză să facă transferuri de date personale către alte țări.

Didi Chuxing are în prezent o valoare pe bursă de 37,2 miliarde de dolari, la o valoare de 7,8 dolari per acțiune. La momentul listării pe bursă din iulie, acțiunile Didi valorau 15 dolari fiecare, însă au fost într-o scădere continuă de atunci, imediat ce restricțiile impuse de China au început să aibă efecte vizibile.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult