Lenovo negociază achiziţia diviziei de PC-uri Fujitsu

06.10.2016
Lenovo negociază achiziţia diviziei de PC-uri Fujitsu

Potrivit unor surse apropiate companiei, Lenovo se află în negocieri pentru achiziţionarea diviziei de PC-uri a rivalului Fujitsu. Având deja titlul de cel mai mare producător de PC-uri din lume, Lenovo ar urma să-şi consolideze poziţia dominantă în acest segment de piaţă.

Oficialii celor două companii doresc obţinerea unei înţelegeri în această lună. Una dintre propunerile adresate oficialilor Fujitsu vizează continuarea operaţiunilor de proiectare, dezvoltare şi fabricarea de PC-uri în parteneriat cu Lenovo. O altă variantă presupune ca Lenovo să devină acţionar majoritar al subsidiarei de PC-uri Fujitsu, aproximativ 2000 de angajaţi ai companiei urmând să treacă sub umbrela Lenovo.

Compania japoneză Fujitsu a livrat în cursul ultimului an fiscal aproximativ 4 milioane de PC-uri la nivel global, punctând însă pierderi de 96.5 milioane dolari pe durata aceluiaşi interval. Negocieri similare, vizând fuziunea diviziei de PC-uri Fujitsu, au mai fost purtate cu giganţii Vaio şi Toshiba în prima parte a acestui an, însă fără succes.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult