LG ar avea deja un cumpărător interesat de divizia sa de smartphone-uri

23.01.2021
LG ar avea deja un cumpărător interesat de divizia sa de smartphone-uri

Una dintre cele mai importante vești de săptămâna aceasta a fost legată de LG, producătorul sud coreean de dispozitive electronice, care și-a exprimat prin intermediul CEO-ului intenția de a ieși de pe piața de smartphone-uri. Compania înregistrează pierderi semnificative cu această divizie de câțiva ani deja, vânzările fiind la un nivel foarte scăzut (doar 9 milioane de unități pe tot trimestrul trecut). Se pare însă că deja există un client care ar fi interesat să cumpere afacerea de smartphone-uri LG, chiar dacă momentan nu a fost luată încă o decizie în acest sens.

Conglomeratul vietnamez Vingroup ar putea cumpăra afacerile LG de pe piața de smartphone-uri

Conducerea LG plănuiește să facă o serie de schimbări în legătură cu divizia de dispozitive mobile, iar una dintre posibilități este chiar închiderea sau vânzarea acesteia. LG Rollable pare să fie ultima șansă a companiei de a aduce ceva inovator pe piață, însă chiar și soarta acestui dispozitiv este acum incertă.

Conform Business Korea, Vingroup, un conglomerat din Vietnam, ar putea fi interesat să cumpere divizia de smartphone-uri de la LG, consolidându-și astfel portofoliul de produse:

„Vingroup este un conglomerat din Vietnam cu capital de piață de 16,5 miliarde de dolari la finalul anului 2020. Aceasta reprezintă 14% din totalul capitalului de piață al companiilor listate pe bursă în Vietnam. Compania este implicată în diverse zone de afaceri precum hoteluri, turism, imobiliare, distribuție, construcții, automobile și telefoane mobile, dar prezența sa pe piața globală este mică.”

Aceasta ar putea fi șansa Vingroup să se dezvolte la nivel global, întrucât compania ar cumpăra nu doar divizia de smartphone-uri LG, cât și o mare parte a companiei coreene din Statele Unite. De altfel, în Statele Unite, LG încă are 13% din piața de smartphone-uri.

sursa: Business Korea

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult