Lytro se închide. Google ar putea prelua o mare parte din personal

28.03.2018
Lytro se închide. Google ar putea prelua o mare parte din personal

Zvonurile de săptămâna trecută despre soarta companiei Lytro încep să se adeverească, reprezentanţii săi anunţând deja faptul că operaţiunile sunt pe cale de a fi închise. Astfel, începând de acum, Lytro nu va mai încheia noi parteneriate, nu va mai porni noi producţii video şi nu va mai fi disponibilă pentru prestarea de servicii. Ce nu au confirmat însă cei de la Lytro este dacă într-adevăr Google cumpără sau nu compania, brevetele şi echipa de dezvoltare.

Săptămâna trecută, TechCrunch raporta faptul că Google va cumpăra Lytro la un preţ între 25 şi 40 de milioane de dolari, sumă care asigură preluarea întregii echipe, cât şi a tuturor brevetelor din domeniul foto pe care compania le deţine. Conform The Verge, în urma anunţului că Lytro se închide, surse anonime confirmă că o mare parte din angajaţi vor fi preluaţi de Google, însă aceştia nu vor rămâne grupaţi ca o entitate dedicată care va continua să lucreze la tehnologia proprietară de captare a câmpului de lumină.

Se pare că Google plănuieşte să împartă dezvoltatorii Lytro în diverse echipe interne ale sale, pentru a ajuta la dezvoltarea altor proiecte. Nu este clar dacă tehnologia Lytro va continua într-o formă sau alta în cadrul Google, sau dacă compania este interesată să o integreze în produsele sale. Ne putem aştepta şi la renunţarea la proiectele hardware din cadrul Lytro precum camerele foto sau camerele la 360 de grade.

Momentan Google nu comentează asupra posibilei achiziţii, care pare mai degrabă o preluare de personal. Astfel, nu putem şti cu siguranţă dacă într-adevăr compania plăteşte câteva zeci de milioane pentru a asimila în portofoliul său şi brevetele Lytro.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult