Măști N95 de la 65 de producători din China, scoase de la vânzare

09.05.2020
Măști N95 de la 65 de producători din China, scoase de la vânzare

US Food and Drug Administration (FDA) a anunțat că a anulat permisiunea pentru vânzarea pe teritoriul american pentru măști N95 care provind de la 65 de producători din China.

Potrivit organizației guvernamentale, măștile respective nu oferă protecție adecvată împotriva coronavirusului care provoacă boala COVID-19, transmite New York Times.

Multe dintre măști nu au reușit să filtreze minimul de 95% din particulele aeriene, necesar pentru aceste modele. Aceste măști (cele fără valvă) sunt folosite de obicei de personalul medical, datorită nivelului mai ridicat de protecție pe care îl oferă.

Milioane de măști venite din China au fost deja folosite în SUA, iar multe dintre ele au fost donate spitalelor înainte ca Center for Disease Control and Prevention (CDC) să înceapă să le testeze în aprilie.

FDA nu a explicat de ce a interzis măștile produse de cei 65 de producători din China abia acum. În acest moment mai sunt autorizați în Statele Unite doar 15 furnizori din statul asiatic.

Tot în SUA, autoritățile din regiunea San Francisco Bay Area le-au atras atenția locuitorilor, în martie, că măștile N95 cu valvă nu sunt acceptate, deoarece nu oferă protecție adecvată împotriva coronavirusului.

Mască de tip N95 cu valvă

Din fericire, tehnologia avansează rapid și în acest domeniu. Compania Hunami, producătorul dispozitivelor purtabile Amazfit, dezvoltă Amazfit Aeri, o mască de protecție transparentă, capabilă să se dezinfecteze singură.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult