Mitul bunului Bill Gates, distrus? Apar noi informații tulburătoare despre cofondatorul Microsoft

17.05.2021
Mitul bunului Bill Gates, distrus? Apar noi informații tulburătoare despre cofondatorul Microsoft
Foto: Profimedia Images

De-a lungul anilor, Bill Gates și-a cultivat o imagine de om bun, plăcut și bine conectat la realitățile sociale. Comparat cu alți oameni foarte bogați, precum Jeff Bezos sau Elon Musk, cofondatorul Microsoft părea altceva, o dovadă vie că puterea nu corupe întotdeauna.

Însă, în urma anunțului divorțului de soția lui, Melinda, în imaginea atent cultivată a lui Gates au început să apară crăpături.

Potrivit unor articole publicate de New York Times (NYT), Wall Street Journal (WSJ) și alte publicații, miliardarul s-a folosit de poziția și influența lui pentru a cuceri angajate ale Microsoft și a avut legături destul de strânse cu pedofilul Jeff Epstein.

Faptul că Gates a folosit Microsoft ca „teren de vânătoare” pentru noi aventuri extraconjugale nu surprinde. Bill a cunoscut-o pe soția lui, cu care a avut o căsnicie de 27 de ani, în cadrul Microsoft. Melinda French lucra în departamentul de marketing al gigantului software.

Potrivit WSJ, Gates a fost, cel mai probabil, nevoit să renunțe la poziția de membru al consiliului director al Microsoft în 2020 din cauza unei anchete a companiei care a arătat că miliardarul a avut o relație amoroasă cu o angajată, în anul 2000. La momentul respectiv, Gates era căsătorit cu Melinda de șase ani. Cei doi au împreună trei copii.

Femeia cu care Bill Gates a avut aventura lucra ca inginer software la Microsoft. Ea a susținut că relația a durat câțiva ani. Un purtător de cuvânt al lui Gates a declarat că demisia acestuia din consiliul director nu a avut legătură cu acel incident.

Bill Gates pleca în vacanțe cu fosta iubită

Potrivit NYT, Gates a curtat mai multe angajate ale Microsoft de-a lungul timpului, după ce s-a căsătorit. În 2006, Gates a invitat în oraș o angajată prin intermediul unui e-mail. Peste câțiva ani, Gates a curtat o femeie care călătorea cu el în interes de afaceri. Publicația a descoperit alte patru angajate cărora Gates le-a făcut avansuri.

Mai mult, după ce s-a căsătorit cu Melinda, Bill Gates a continuat să plece o dată pe an în vacanță cu fosta lui iubită, Ann Winblad.

Cea mai tulburătoare dezvăluire este, însă, relația lui Bill Gates cu Jeffrey Epstein, un alt miliardar, condamnat pentru pedofilie. Co-fondatorul Microsoft s-a întâlnit cu acesta de mai multe ori de-a lungul anilor. Gates a spus că a făcut acest lucru pentru a-l convinge pe Epstein să doneze bani în scopuri caritabile. Acesta din urmă este cunoscut pentru faptul că exploata sexual minore, pe care le punea la dispoziția unor persoane puternice și influente.

Sursa: Business Insider

CITEȘTE ȘI:

Ce mai pune la cale? Bill Gates explică de ce este cel mai mare proprietar de teren agricol din America

William Henry Gates, tatăl lui Bill Gates, a murit la vârsta de 94 de ani

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult