William Henry Gates, tatăl lui Bill Gates, a murit la vârsta de 94 de ani

16.09.2020
William Henry Gates, tatăl lui Bill Gates, a murit la vârsta de 94 de ani
Foto: Profimedia Images

William Henry Gates II, tatăl cofondatorului Microsoft Bill Gates, a murit la vârsta de 94 de ani.

Gates cel bătrân a fost un veteran al armatei americane în Al Doilea Război Mondial și partener fondator al unei firme de avocatură din Seattle, care a devenit Preston Gates and Ellis. Astăzi, compania se numește K & L Gates și este una dintre cele mai mari case de avocatură din lume.

Bill a declarat că Gates senior a avut un rol important în pornirea organizației caritabile pe care o conduce împreună cu soția lui, Melinda.

„Bill & Melinda Gates Foundation nu ar fi fost ce este astăzi fără tatăl meu”, a spus al doilea cel mai bogat om din lume.

Citește și: Bill Gates spune motivul pentru care TIR-urile electrice nu sunt o soluție

William Henry Gates a fost copreședinte al organizației, care a fost fondată în anul 2000.

Familia nu a anunțat cauza decesului, dar se știe că starea de sănătate a lui Gates senior se deteriorase în ultima vreme. Bătrânul suferea de Alzheimer.

„Oamenii m-au întrebat dacă tatăl meu a fost adevăratul Bill Gates. Adevărul este că a fost orice încerc eu să fiu”, a scris miliardarul.

 

View this post on Instagram

 

My father’s death is a tremendous loss for our family and the many people whose lives he touched. Dad lived a long and enormously meaningful life. I never stopped learning from his wisdom, kindness, and humility. Melinda and I owe him a special debt because his commitment to serving the community and the world helped inspire our own philanthropy. Although he would be the last person to say it, my father’s compassion and generosity will live on in the foundation he helped build. As I’ve said many times before, my dad was the real Bill Gates. He was all the things I strive to be.

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates) on

Pe lângă Bill, William Henry Gates a mai avut două fiice împreună cu prima soție, Mary Maxwell. Gates senior s-a recăsătorit după moartea acesteia, în 1994, cu Mimi Gardner.

Sursa: CNN

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult