Ce mai pune la cale? Bill Gates explică de ce este cel mai mare proprietar de teren agricol din America

08.04.2021
Ce mai pune la cale? Bill Gates explică de ce este cel mai mare proprietar de teren agricol din America
Foto: Hepta

Bill Gates a devenit în ultimii ani cel mai mare proprietar de teren agricol din SUA, iar aceste investiții au ridicat pentru mulți oameni semne de întrebare.

Miliardarul, co-fondator al gigantului Microsoft, a explicat, într-o sesiune IAmA (I Am A) susținută pe Reddit, ce face cu terenurile. Gates a răspuns la întrebări cu ocazia lansării noii lui cărți, „How to Avoid a Climate Disaster”.

Un utilizator l-a întrebat de ce cumpără atât de mult teren agricol. Gates a răspuns că acesta este necesar în principal pentru studierea de noi tipuri de semințe și dezvoltarea de noi tipuri de biocombustibil.

Citește și: Cele două companii care vor atinge în curând o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari. Tesla nu se află printre ele

„Grupul meu de investiții a decis să facă asta (n.e. – să cumpere teren) și nu are legătură cu vremea”, a explicat Gates. Miliardarul finanțează și experimente legate de modificarea climei în zonele afectate de încălzirea globală.

Entitățile controlate de familia Gates dețin aproape 157.000 de hectare de teren agricol în America, potrivit The Land Report.

I’m Bill Gates, co-chair of the Bill and Melinda Gates Foundation and author of “How to Avoid a Climate Disaster.” Ask Me Anything. from r/IAmA

Cartea „How to Avoid a Climate Disaster” este disponibilă pe Amazon. Prețurile variază în acest moment, în funcție de variantă, între 14 și 18,43 dolari.

Sursa: Reddit

CITEȘTE ȘI:

Bill Gates spune motivul pentru care TIR-urile electrice nu sunt o soluție

Bacteria E. coli, modificată în laborator pentru a converti CO2 în biocombustibil

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult