Motivul fascinant pentru care un număr de telefon confiscat a fost vândut cu 320.000 de dolari

19.08.2020
Motivul fascinant pentru care un număr de telefon confiscat a fost vândut cu 320.000 de dolari
Foto: Pixabay

Un număr de telefon considerat a fi norocos a fost vândut la o licitație online din China pentru echivalentul a 324.184 de dolari. Ultimele cinci cifre din acesta sunt numărul 8.

Opt sună, în mandarină, similar cu cuvântul pentru „prosperitate”. De aceea, jocurile Olimpice de la Beijing de acum 12 ani au început la ora 08:08:08, pe 08/08/08 (8 august 2008).

Citește și: China a interzis programul Notepad++

Numărul norocos a fost confiscat de autoritățile din Beijing de la o persoană necunoscută. La licitație au fost făcute peste 5.000 de oferte, de la sute de oameni și firme.

Deși suma este uriașă, nu este cea mai mare plătită pe un număr de telefon. În 2017, un număr care avea opt cifre 7 la sfârșit a fost vândut la licitație, tot în China, pentru echivalentul 563.344 de dolari. Șapte sună similar cu cuvântul pentru „răsare”. Mai mult, cifra simbolizează, în confucianism, armonie, uniunea dintre yin, yang și cele cinci elemente (pământ, apă, foc, lemn și metal).

Există și un număr pe care nu îl vrea nimeni

O altă cifră considerată norocoasă în China este trei. Aceasta sună similar cu cuvântul pentru „naștere”.

Dacă numere opt, șapte și trei sunt foarte căutate, nu același lucru se poate spune despre patru, care sună la fel ca „moarte”.

Citește și: Compania Apple, obligată de China să elimine 47.000 de aplicații din App Store

Numerologia este în continuare foarte importantă în cultura chineză. Multe construcții nu au etajul patru, iar șoferii refuză numerele de înmatriculare care se termină în acest număr.

Sursa: Vice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult