„Nvidia are interesul să distrugă ARM”, spune fondatorul Arm Holdings

05.09.2020
„Nvidia are interesul să distrugă ARM”, spune fondatorul Arm Holdings

Zvonurile spun că NVIDIA este pe cale să cumpere Arm Holdings, compania care dezvoltă arhitectura ARM. Această tranzacție ar putea schimba total climatul domeniului IT în toată lumea, întrucât ar oferi celor de la NVIDA o putere foarte mare asupra direcției în care se îndreaptă atât platformele mobile, cât și cele desktop sau serverele. Însuși co-fondatorul Arm Holdings, Hermann Hauser, spune că NVIDIA are toate interesele să distrugă Arm.

NVIDIA ar putea deveni producătorul dominant de procesoare după achiziția Arm

Contextul în care acesta spune asta este interesant. NVIDIA a depășit de curând valoarea Intel la bursă, devenind cel mai mare producător de procesoare la nivel mondial. Astfel, având în posesie Arm Holdings, pe care ar putea să o cumpere în schimbul unei sumei apropiată de 40 de miliarde de dolari, ar putea deveni furnizorul principal de procesoare pentru 90% din piața de smartphone-uri și alte dispozitive mobile și 90% din piața de dispozitive integrate, dar și cu o prezență din ce în ce mai importantă pe piața de computere.

NVIDIA ar deveni astfel compania dominantă din piață, putând preveni concurenții să poată face noi avansuri tehnologice folosind platforma ARM. Asta pentru că multe companii concurente acum în piață pentru NVIDIA ar deveni în același timp și clienții săi. În același timp, Marea Britanie nu ar mai avea niciun producător propriu de procesoare, întrucât Arm ar deveni o divizie NVIDIA, companie fondată în SUA.

În acest moment, Arm aparține Soft Bank, conglomeratul Japonez care are multe investiții în domeniul tehnologiei la nivel mondial. Soft Bank a cumpărat Arm Holdings în 2016 pentru suma de 32 de miliarde de dolari.Ar putea exista însă șansa ca guvernul britanic să nu aprobe această achiziție din partea NVIDIA. Hermann Hauser spune însă că nu se așteaptă la susținere din partea prim-ministrului Boris Johnson, întrucât acesta dorește să finalizeze detaliile unei înțelegeri post-Brexit de comerț cu SUA, iar împiedicarea unei companii americane să cumpere Arm ar afecta aceste negocieri.

sursa: Newstatesman

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult